Kategóriák Egyéb

Hajnalban, Guardiolaék ellen búcsúzunk az USA-tól

A második és egyben utolsó idei USA-ban játszott meccsére készül a Bayern. Mutatjuk az erőviszonyokat és a várható programot.


Az ellenfél az a Manchester City lesz, amelynek élén a három évig Bajorországban dolgozó Pep Guardiola áll. A katalán edzőmester sikeres éveket tudhat maga mögött Münchenben, a BL-győzelem azonban mindig hiányzott a repertoárjából. Most a City-vel egy rekordszezon után küzdhet meg újra korábbi munkáltatójával. Az angol bajnok kerete Guardiola érkezése óta rendesen átalakult, de a nagyobb igazolásai, mint Ederson, Walker, De Bruyne vagy Gabriel Jesus most a vébé-szünetüket töltik, de nincs a keretben a spanyol David Silva, a cséká Kompany, valamint az ex-dortmundi Gündogan sem.

Akik ismerősek lehetnek, valamint érdemes őket megemlíteni: Leroy Sané (a Schalke-nevelésű klasszis, aki kimaradt a németek vb-keretéből), Mahrez (a Leicester City-vel álomszerűen angol bajnokságot nyerő algériai), Foden (az angol utánpótlás egyik legnagyobb reménysége, ez az idény jelentheti neki az áttörést) és Oleksandr Zinchenko (az ukrán tehetség, aki a múlt nyári Bayern-City meccsen is ott volt a kékek csapatában).

Az angolok keretének többi játékosa saját nevelésű fiatal. Guardiola Kovachoz hasonlóan minél többet játszatna a felkészülési meccseken, de az összeállítások alapján a Bayernt erősíti több komoly név.

A Bayern München edzője a Juventus elleni vereség után magabiztosan nyilatkozott. Kovac szerint természetesen ki kell küszöbölni a hibákat, amik az olasz bajnok ellen adódtak, de a játékban másra nem nagyon lehet számítani. Az utolsó meccsen pedig szintén sokan megkapják majd a lehetőséget a szereplésre, szóval hasonlóan a City-hez, a mi oldalunkon is ifi-focisták kaphatnak főbb szerepeket. Kovac korábbi állítása szerint a kezdők egy órát játszanak Miamiban Pepék ellen.

Az ellenfél lehetséges 11-e: Hart – Denayer, Laporte, Humphreys – Sane, Mahrez, Foden, Harrison, Roberts – Diaz – Nmecha

A Bayern várható kezdőjét talán még maga a mester sem tudja, így inkább nem merünk tippekbe bonyolódni. A meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondottak szerint Javi Martínez játékát nem akarja és nem is fogja megkockáztatni.


Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

3 óra ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

13 óra ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

1 nap ago

Utoljára otthon | Bayern-Wolfsburg

A Bundesliga 33. fordulójában a Wolfsburg látogat az Allianz Arenába. (tovább…)

2 nap ago

„Kane, Musiala és Sané sem fog játszani” | Bayern-Wolfsburg

A Wolfsburg elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

3 nap ago

Hivatalos: A PSV aktiválta Tillman vételi opcióját

Malik Tillman végleg aláírt a PSV Eindhoven együttesével, méghozzá 2028-ig. (tovább…)

3 nap ago