Átigazolási hírek

Hivatalos: Leigazoltuk Alphonso Daviest

A 17 éves játékos január 1-jétől csatlakozik a Bayernhez.


A Bayern München 2023-ig leigazolta a labdarúgás egyik legfelkapottabb tehetségét, a 17 éves Alphonso Daviest a Vancouvertől. A megállapodás szerint a gyors és technikás ghánai-kanadai szupertehetség már 18 évesen, 2019. január 1-jén csatlakozik a német Rekordbajnokhoz, ahol rögtön a profikeret tagja lesz.

Salihamidzic: „Alphonso Davies egy nagyszerű tehetség. 17 éves kora ellenére nagyon nagy ígéret a jövőre tekintve. Alphonso már most nagyszerű képességekkel rendelkezik, nem véletlenül udvarolták körbe őt a topklubok. Ezért is nagyon örülök annak, hogy Davies az FC Bayern mellett döntött. Szeretnék mindenkinek nagy köszönetet mondani, akik közreműködtek ebben a transzferben, különösen a megfigyelői és jogi részlegnek. Kitűnő csapatmunka volt.”

https://youtu.be/7eyIT2w_rUE



Davies: „Nagyon boldog vagyok az FC Bayernhez való átigazolásom miatt. Gyermekként mindig egy ilyen pillanatról álmodtam, ez az álom most valósággá vált. De most folytatódik tovább a munka, most mindent meg kell tennem, hogy ezt a lehetőséget kihasználjam.”

Szemtelenül fiatal kora ellenére a fizikálisan rendkívül fejlett Alphonso hat válogatott meccsen három gólt szerzett Kanada színeiben. Owen Hargreaves után ő a Bayern második kanadai érdekeltségű játékosa.

Davies MLS-rekordnak számító összegért igazolt a Bayernhez, különböző sikerbónuszok esetén összesen 22 millió amerikai dollárt kaphat érte a Whitecaps – jelentette be a vancouveri csapat.

Hogy ki is az az Alphonso Daviest, arról bővebben a vele foglalkozó külön cikkünkben tájékozódhattok:

Ki is az az Alphonso Davies?



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top