Sajtótájékoztatók

Kovac: Rugalmasnak kell lennünk a háromvédős rendszerhez

A Bayern vezetőedzője két és fél hét munka után tartott először sajtótájékoztatót.


A PSG elleni meccs jelentőségéről: Ez egy tesztmérkőzés, barátságos meccsek már nem léteznek. Mindenki szeretné megnyerni a meccsét. Három hét felkészülés után még nem tartunk ott, ahova jutni akarok és ahol leszünk is. U19-es és U23-mas játékosok is játszani fognak. Ezért ebből a meccsből talán nem lehet túl sok következtetést levonni.

A felkészülésről: Megvannak a mechanizmusaink, az orvosi részleggel épp egyeztettünk, hogy ne terheljük túl a játékosokat. Jelenleg mindenki fantasztikusan jelen van. Hogy milyen intenzitással és szenvedéllyel dolgoznak az őshonos játékosok… Arjen hihetetlen!

Pavardról: Róla vonatkozóan semmit nem tudok mondani, Brazzóhoz kell fordulniuk. Azt meg tudom erősíteni, hogy ő egy igazán jó játékos, ezt a VB-n is bizonyította. 22 játékosból álló keretünk van. Nehéz feladat mindenkit jó kedélyállapotban tartani.

Tuchelről: Nagyra becsülöm őt. Két éve a Dortmund elleni kupadöntőn is bizonyította, hogy ő egy eredményes edző. A PSG-nél ilyen sztárokkal dolgozni egyedülálló. Azt hiszem jó munkát fog végezni.

Gnabryról: Serge egy fantasztikus játékos. A sebességével mindkét szélen tud játszani. Ez szükségeltetik a mai labdarúgáshoz. Örülök, hogy négy ilyen játékosunk is van. Egy kis időre van szüksége, nem akarjuk őt túlterhelni.

A játékrendszerről: Ha mindannyian rendelkezésemre állnak, a tegernseei edzőtáborban nagyon sokat fogunk dolgozni. Addig egy 4-3-3-mas rendszerre hagyatkozunk. Egyébként rugalmasnak kell lenni a háromvédős rendszerhez. A mai foci nagyon változatos. Meglátjuk, hogy a 4-3-3-ból bizonyos változtatásokkal tudunk-e úgy játszani, mintha 3-4-3-mas vagy 3-5-2-es rendszerben játszanánk.

Az ifijátékosokról: Ezek olyan játékosok, akik keresni fogják a lehetőségeiket arra, hogy sikeresek legyenek az FC Bayernnél. Fiatalabbként edzhettem a Salzburg második csapatát. Tudom mennyire fontos beszélni az ifikkel. A fejlődés nagyon gyors. Jobbá akarjuk tenni őket és tippeket akarunk adni nekik. Megpróbálok pár dolgot elmagyarázni, így értik meg mit várok el tőlük. Az edzések folyamán le kell képzeznünk azt, ami a mérkőzés során ismétlődik. Tudatos elvekkel dolgozom. Ezeket kell elsajátítani, ha mérkőzésen lépnek pályára.

A „szendvicsről”: Ha hozzám kerül a labda, a következő vonalnak kell segítenem. Védekezésben a csatárok a középpályásoknak, a középpályások a védőknek kell segíteniük.
Az amerikai edzőtáborról: Az út korábban le lett szervezve, de rendben van. Két meccset játszunk és megpróbálunk mindenkinek játékpercet adni. A szélsőséges időjárási körülmények ellenére edzeni is fogunk ott. Az első két hetet nagyon intenzíven megnyomtuk. Most kicsit alább kell adnunk a tempóból.

A VB-résztvevőkről: Azt hittük, hogy a játékosok tovább menetelnek, ezért úgy terveztünk, hogy nem lesznek ott az amerikai túrán. A korai kiesés miatt átgondoltuk, van-e értelme utazniuk velünk. Többek között a Manuel Neuerrel való elbeszélgetés után úgy döntöttünk, hogy itt maradnak és Peter Hermannal fognak dolgozni.

A rögzített szituációkról: Frankfurtban is sokat gyakoroltuk, itt sem fogjuk kevesebbet. A rögzített szituációk egy bizonyos irányba terelhetik a mérkőzéseket. Egy begyakorolt szitu nagy segítség lehet. Másrészről le is kell védekezni azokat. Jómagam a VB ideje alatt senkitől nem hallottam ennek a jelentőségéről, nálam pedig fontos.

A keret nagyságáról: 22 mezőnyjátékos a maximális. Főleg ha 22 hasonló kaliberű emberről van szó. Ha mindenki egészséges lesz, hat játékost otthon kell hagynom. De nem teljesítménybéli okokból, hanem rotáció miatt. A keret nagysága megfelelő. Az edzéseinken mindig lesznek fiatal játékosaink. A labdarúgásban minden lehetséges, az átigazolási időszak egy ideig nyitva van. Talán még történik vanak. Jelenlegi állás szerint nincs semmi újdonság.

A rotációról: Tudom, hogy mindenki játszani akar. Mindenkinek igénye minden mérkőzést teljesíteni a Bayernben. De mindenkinek szüksége van pihenőre. El fogom mondani, hogy minden játékos fontos számunkra. Az egónak a háttérbe kell szorulnia, ezt a VB-n is tapasztalhattuk. Azok a csapatok, amelyek csapatként játszottak, ott voltak az elődöntőben. Ha valaki azt hiszi, csak ő a fontos, problémáink lesznek egymással.

A befektetőkről: Egy egy kétélű dolog. Németországban konkurenciaképesek akarunk maradni. Pénz nélkül nehéz lesz. A topjátékosok olyan klubokhoz igazolnak, akiknek van pénzük. Ezt a németeknek kell eldönteniük. Ha egy német szurkoló ezt nem szeretné, el kell fogadni. Akkor viszont azt is el kell fogadni, hogy a nagy nevek nem akarnak Németországba igazolni.

Ulreichről és Neuerről: Sven igazán jól játszott tavaly, gratuláció neki. Bizonyította, hogy joggal van itt. Tudom, hogy bízhatok benne. De Neuer egy világklasszis kapus. Tudom ki az első és ki a másodikszámú. De azt is, hogy a másodikszámú egy elsőszámú kapus is egyben.

Jamesről: Csak annyit tudok, hogy érvényes kölcsönszerződéssel van nálunk. Végül az lesz a döntő, hogy élünk-e az opcióval és marad, vagy pedig nem. Jelenleg úgy néz ki, hogy maradni fog.

Hermannról: Peter egy nagyszerű ember, egy klassz szakember. Örülök neki, hogy sikerült őt meggyőzni. Jövő héten fogja először átvenni a játékosokat. Szeptember 1-jén pedig teljesen beszáll majd a feladatába.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top