Válogatott

Tolisso világbajnok lett Franciaországgal!

A gall kakasok egy gólgazdag mérkőzésen, 4-2-re verték az idei VB pozitív meglepetéscsapatát, a horvátokat.

TOLISSO NEM TUDJA FELFOGNI, EGY ÉVVEL A BAYERNBE IGAZOLÁSA UTÁN VILÁGBAJNOK LETT.


Fordulatos meccsen, de a meccs során hátrányban soha nem lévő Franciaország lett a 2018-as Világbajnokság győztese! A horvátok nem tudták kihasználni a mérkőzés kétharmadában mutatott fölényüket, míg Tolisso csapata kegyetlenül használta ki a francia lehetőségeket.  A Bayern középpályása a 73. percben csereként beállva segítette csapatát a 4-2-es előny megőrzésében. 

Első félidő: A horvátok játszottak jobban, de Mandzukic öngóljával váratlanul a franciák szerezték meg a vezetést – a Bayern excsatára a VB-döntők történelmének első öngólját szerezte. A bekapott gól ellenére továbbra is horvátok nyomtak, egy szép lövéssel Perisic gyorsan egyenlített is. Nem sokáig maradt döntetlen, egy Perisic kezezése után megítélt Griezmann büntetővel ismét a franciák kerültek fórba. A horvátoké volt a félidő, de két hiba miatt a kékek vonulhattak elégedettebben az öltözőbe.

Második félidő: Fordulás után rákapcsoltak a csapatok, mindkét fél előtt akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, de inkább a horvátok lelkesedése adott a meccsnek színt. Ezután jött a horvátokat egész meccsen sújtó hidegzuhany, Pogba és Mbappé rövid időn belül 4-1-re módosította az állást. Mandzukic egy szemfüles góllal még szépített (ezzel 2013 és 2017 után újabb nagydöntőben lőtt saját csapatának gólt), de Deschamps csapata nem engedte többször szóhoz jutni a lendületből talán kissé kifogyó horvátokat. Franciaország a 2018-as VB-győztese. Corentin Tolisso világbajnokként térhet vissza a Bayern Münchenbe!


A Bayernnel szóba hozott Benjamin Pavard nem emelkedett ki a francia védelemből, a szomszédok gyakran vezették az ő oldalán a támadásokat. A másik pletykatéma, Rebic egy első félidőben leadott kapura tartó lövéssel hívta fel magára a figyelmet, maradandót ő sem tudott alkotni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top