Sajtótájékoztatók

Robben: Niko nagy hangsúlyt fektet az állóképességre, támogatnunk kell őt

A Bayern 34 éves hollandja topfit állapotban van, a tesztek is ezt bizonyították.


Niko Kovacról: Minden edző saját módszerek alapján dolgozik. Ő nagy hangsúlyt fektet az állóképességre. A gyakorlatok hosszabbak, másképp dolgozunk, kemény munka folyik. Pontosan ez az, amire szükségünk van ahhoz, hogy fittek legyünk. A fiatal játékosok is jól edzenek. (…) Jót beszélgettem vele. Egy fiatal, lelkes edzőnk van aki sokat akar dolgozni, akinek megvan a saját filozófiája. Örülök, hogy együtt dolgozhatok vele, sikeres szezonunk lehet együtt. Ez neki is nagy lépés, nekünk is támogatnunk kell őt.

A felkészülésről: A sikeresség vagy a sikertelenség mindig több tényezőből áll ki. Jelenleg sok játékos hiányzik, ez előnyt jelent azok számára, akik itt vannak. Minden pozíció duplán van lefedve, ez szükségeltetik is ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A szezon végére mindenkinek fittnek kell lennie.

A németek kieséséről: Három hétig nyaraltam, teljesen kikapcsoltam, semmit nem láttam belőle. Amikor visszatértem, újra bekapcsoltam a TV-t, de a németek már kiestek.

A VB-játékosok túlhajszoltságáról: A futball egyre intenzívebb lesz, mindig magas a terhelés. A VB-n sokaknak egészen hosszú szezon van a hátuk mögött, pár játékosnál ez észlelhető. Másrészről a horvátokra tekintve látszik, hogy szívvel és szenvedéllyel lehetséges tartani a tempót.

Az elvárásairól: Címeket akarunk nyerni, legalább egyel többet mint tavaly. Fontos a felkészülés, fittnek kell lennünk, csak akkor érhetünk el sokat. Remélem jövőre ismét fontos szerepet tölthetek be és sikeresek lehetünk. A jelenlegi ritmusban csak eszünk, edzünk és alszunk. Alig látom a feleségemet.

Mandzukicról: Ő egy lenyűgöző fickó. Nem tudom eléggé dícsérni őt. Számomra ő egy példakép, egy harcos, egy olyan játékos, akit mindig a csapatodban akarsz tudni és aki ellen nem akarsz játszani. Mindig jelen van, rá mindig lehet hagyatkozni. Ha valamit el akarsz érni, menned kell előre, ő pedig ezt csinálja és tisztelem ezért. Az már a múlt, hogy itt játszik, de ilyen játékosra minden csapatnak szüksége van.




Tanács a fiataloknak: Az embernek nagyon keményen kell dolgoznia és nem szabad soha elégedettnek lennie. Az ifijátékosok kiváló körülmények között edzhetnek itt, saját magukat kell motiválniuk, hogy elérjék az áttörést. Mindig mondom nekik: „Mindig meg kell mutatnod magad, nem szabad soha elhamarkodottan elégedettnek lenned. A fiatalok néha túl könnyelműek, gyakran hiszik azt, ha felhúzzák a mezt, már sikert értek el.”

Renato Sanchesről: Renato egy nagy tehetség, ezt korábban bizonyította. Talán egy szerencsétlen periódus van mögötte, kérdés mikor kerül ki ebből. A fejlődés érdekében mindig keményen kell dolgoznod.

A VB-döntőről: Szerintem Franciarország fog nyerni, de a horvátok okoztak már pár meglepetést. Ha Horvátország győzne, az történelmi csúcs lenne.

A jövőjéről: A mának élek és nem a következő szezonnak. Fitt és a csapat számára fontos akarok lenni idén, címeket akarok nyerni. Észlelem magamon, hogy igazán fitt vagyok, a tesztek is ezt mutatják. Csak a sérülésektől kell távol maradnom.

Ronaldo átigazolásáról: Senki nem számított arra, hogy a Juventushoz igazol. Meg tudom érteni őt. Néha döntenie kell az embernek és egy átigazolás, egy új kaland mellett dönt. A Realnál mindent elért.

A Bayern egy európai topklub? Fontos, hogy mindenki itt maradjon és teljesen fitt legyen, akkor nehéz minket megverni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top