Interjúk és nyilatkozatok

Robert Kovac: Gyakorlatilag mindent együtt csinálunk

Interjú Niko jobbkezével, a fiatalabbik Kováccsal.

Újdonsült trénerünk, Niko Kovac testvére, Robert tevékeny része lesz az edzői stábnak, hiszen az Frankfurttól érkező menedzser jobbkeze lesz Münchenben. Az FCBayern.TV interjúját olvashatjátok.


Képtalálat a következőre: „robert kovac bayern münchen”


Riporter: Amikor 2005-ben négy év után elhagytad Münchent, gondoltad volna, hogy valaha edzőként térsz vissza? Milyen érzés újra itt?

Robert Kovac: Legyünk őszinték, nem igazán gondoltam volna, hogy így alakul majd. Elég jó éveim voltak itt, Bajorországban, mind a foci oldaláról megközelítve, mind személyes szempontból. Borzasztóan örülök, hogy esélyt kaptunk arra, hogy újra dolgozzunk a Bayernnel. Alig várom, hogy együtt vigyük véghez az egészet a tesómmal.

Egy ideje itt vagytok már… Mire figyeltek most a leginkább és mik a tapasztalataid az első edzésekről?

Először is meg kellett ismernünk a focistáinkat, beszéltünk velük, aztán ott van a stáb és a vezetőség, össze kellett szoknunk mindennel és mindenkivel, ami és aki most a csapatot körülveszi. Minden új, szóval ez volt az első akadály, amin túl kellett lépnünk. A pályán a technikásságot, taktikákat és állóképességet teszteltünk – ezek a főbb feladatok itt az elején.

Egészen keményen bekezdtetek, hiszen emberesen megdolgoztattátok a játékosokat az utóbbi napokban.

Igen, ez így van. Ki szeretnénk használni az időt, ráadásul ezt hasznosan kéne csinálni, ezért keményítettünk be. Eddig minden jól megy.



Többen hiányoznak a vébé miatt, pihennek vagy még ott vannak. Ez nem újdonság számotokra, de ez akár visszaüthet itt a felkészülési időszakban.

Ehhez alkalmazkodnunk kell. Jelenleg mindössze nyolcan vannak edzésben a proficsapatból, ezért mellettük megpróbáljuk a fiatalokat is hozzászoktatni az efféle tréningekhez, ezzel pedig ők is fejlődnek. Ők is beszállnak a taktikai feladatokba, szóval sokat tanulnak.

Öt éve együtt edzősködtök a testvéreddel. Ennek meg vannak az előnyei, de biztosan ott vannak a kontrák is.

Igen, ez természetesen sokat segít, nagyon jól ismerjük egymást, együtt nőttünk fel, tudjuk mi a másik erőssége vagy gyengesége. Egyetértünk sok mindenben, a filozófiánk és a futballról alkotott képünk is hasonló. Több dolgot megtárgyalunk, de a végén – hiszen ő a vezetőedző – Niko dönt. De igazából ez sem akadály.

Pontosan hogyan is dolgoztok együtt? Hogyan osztjátok el a feladatokat? Niko inkább az ügyességi rész felelőseként írt le téged.

Nem gondolom, hogy ezt, mint edzőként állította rólam. Játékosként ugyanis sokkal ügyesebb voltam, mint ő. Szerintem erre gondolt (elmosolyodik). Mint tréner, együtt csinálunk mindent. Beszélünk az ellenfélről, együtt készülünk a találkozókra. Nem mindig értünk egyet, de gyakorlatilag mindent együtt oldunk meg.

Pofás volt az első tíz napotok itt, a továbbiakban is sok szerencsét kívánunk nektek itt a Bayern Münchennél!

Alább pedig az interjút német nyelven, angol felirattal láthatjátok…



 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top