Egyéb

Háromvédős felállást gyakoroltat Kovac az edzéseken

A rugalmasság lehet a csapat fő védjegye az új szezonban.


Niko Kovac és csapata túl van az idei szezon első edzéshetén – az általában a média képviselőinek is (hivatalosan) zárt tréningek miatt eddig nem igazán derült ki, konkrétan mit gyakoroltat játékosaival a horvát edző.

A SPORT BILD információi szerint azonban nem mást, mint amire eddig is számíthattunk, azaz a háromvédős felállást – ez a jelenlegi legfontosabb projektje a Kovac tesóknak. Emellett persze más rendszerek is előkerülhetnek, tavaly Frankfurtban például összesen tíz (10!) különböző alapformációban állította fel csapatát Niko. A pénzköltés helyett különböző rendszerekkel kell meglepnie a Bayernnek ellenfeleit.



Hummels is örvend a sokrétűségnek, a BILD idézte őt ezzel kapcsolatban: „Kiválónak találom, hogy ilyen opciókkal rendelkezhetünk, mert így jól reagálhatunk a mérkőzés közben fellépő problémákra.” – mondta a 29 éves védő.

David Alaba fontos eleme lehet a csapatnak, ugyanis nem csak a hármas védelmi falban, de balfutóként, egy sorral előrébb is bevethető lesz – ő akár meccs közben is váltogathatja a pozícióját.

Alig várjuk már, hogy láthassuk Kovac munkájának a gyümölcsét. Jövő szombaton, a PSG elleni felkészülési meccsen figyelhetünk meg először pár új játékelemet. 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top