Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Biztos, hogy beválok Münchenben

Leon Goretzka a SPORT BILD-nek adott nyilatkozatában az új szezonról, a csapatba kerülésről és a VB-ről is nyilatkozott.


Leon Goretzka 2018 elején kötelezte el magát a Bayernhez, ingyen érkezik Gelsenkirchenből – a nagy konkurenciaharc miatt nem lesz egyszerű a csapatban ragadnia, önbizalomból azonban nincs hiány – biztos benne, hogy a bajorok új 18-asa Münchenben is beválik majd.


„Természetesen azért érkeztem Münchenbe, hogy címeket nyerjek és egészen magasra érjünk a futballvilág ranglétráján. Soha nem voltam a Marienplatzon, nem hogy trófeával a Városháza erkélyén. Ennek változnia kell. Éhes vagyok és akarom a sikert!”

A sikerekre komoly esélye van, viszont be is kell játszania magát a legjobbak közé. Szívesen vállalja ezt a feladatot is:

„Ez az egész karrieremet végikísérte. Mindig bizonyítanod kell és új kihívásokat kell felvállalnod. Ezért is volt tudatos lépés számomra, hogy az FC Bayernhez igazoljak. Felfegyverkezettnek és felkészültnek érzem magam. Biztos vagyok benne, hogy Münchenben is be fogok válni.”




Goretzka korábban elmondta, nem azért igazolt Münchenbe, hogy padozzon. 


Nem mehetett el szó nélkül a VB-kudard mellett sem. Goretzka egyetlen meccsen, a Dél-Korea elleni 2-0-ra elveszített zárófordulóban volt ott Jogi Löw kezdőjében.

„A Világbajnokság után először tudatosan ki kell üríteni a fejeket. Nem hiszem, hogy ez volt az utolsó tornám a Nationalelffel, inkább egy a sok közül. A jövőben jelentős szerepet akarok betölteni. Ez jár a fejemben.” (…) Természetesen csalódott vagyok. Nagyon sajnálatos, hogy így alakult a VB-debütálásom. Meg akartam mutatni, hogy készen állok! Nem vádolhatom magam semmivel, mert amim van, mindent kiadtam magamból és kihasználtam a lehetőségemet.”

Goretzka július 25-én, Münchenben kezdi meg a felkészülést, az amerikai túrára nem utazik el a csapattal.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top