Átigazolási hírek

Brazzo változásokra utalt – túl sokan vannak a középpályán

A védelemben is lehetnek változások – Bernat mehet, Boateng jövője még kérdéses.


Hasan Salihamidzic a Süddeutsche Zeitungnak tett nyilatkozatában erősen utalt arra, hogy a Bayern elengedhet pár játékost – azt viszont még nem tudja, pontosan kik távozhatnak a klubtól.


Brazzo: „A klub kötelessége, hogy egy olyan keretet bocsásson az edző rendelkezésére, amely nem vetíti előre az elégedetlenségeket. Jelenlegi állás szerint vélhetően három posztra többé-kevésbé kilenc középső középpályásunk van.” nyilatkozta, erősen kiemelve a kilences számot.


Martínez, Rudy, Thiago, Goretzka, Tolisso, Vidal, Sanches, James és Müller tartozik valószínűleg ebbe a körbe és akkor még nem említettük a középpályán szintén bevethető Alabát és Kimmichet vagy a profiszerződést kapott tehetséget, Adrian Feint. Egyelőre nem tudni Niko Kovac pontos elképzeléseit, játékrendszerét. Az alapjátékosok közül legalább egynek biztosan távoznia kell. Ki lesz az?



Arturo Vidal? A SZ szerint Vidal jövője máshol folytatódhat: A chilei szerződése 2019-ig szól, a klub környezetéből pedig úgy hallatszik, nem marasztalnák őt mindenáron, viszonylag magas összeget akaszthatnának le érte. Másrészről vizsgálva az esetet Kovac szereti a harcos mentalitású játékosokat, egyelőre még kérdés, hogyan alakul a chilei jövője. Egy biztos, a felsorolásból ő lehet az egyik legesélyesebb a távozásra.

Thiago Alcantara? A Barcával összeboronált Thiagoval is tervezünk – egyelőre: „Természetesen tervezünk vele. Mindenesetre kilenc középpályással nagyon érdekes konkurenciaharc alakul ki.” A lap szerint ez annyit jelent, hogy komoly ajánlat esetén a klub nem gördítene akadályt a spanyol középpályás távozása elé. A Mundo szerint a Barca inkább mást tart szem előtt, de a Premier League vonzó lehet a spanyol számára – ezt a legutóbbi mélyinterjújából is leszűrhetjük.

Sebastian Rudyról nem szól a fáma, a középpályások közül az ő helye tűnik még kérdésesnek. Egyelőre elszánt az orrtörést szenvedett német, nyár végéig kiderül mennyire alapoz rá az új edző.

Renato Sanches  biztosan megkapja az új esélyt, Kovac az első nyilvános fellépésén dícsérte a kvalitásait, jelenlegi edzésmunkája is bíztató. A többiek távozása is sansztalannak tűnik.



Nem csak a középpályások, két védő  sorsa mögé is kérdőjelet biggyesztett Salihamidzic.

Juan Bernattal kapcsolatban Brazzo elmondta: „Olvastam, hogy vannak érdeklődők iránta. Egyvalami világos: Juan négy év alatt nem igazán tudott áttörést elérni itt. Azt hiszem ezt ő is észleli és idén sem lesz könnyebb számára.” Bernat iránt újabban ismét a Juventus és az Atletico, pletykaszinten a Wolfsburg nevét rebesgetik.

Jerome Boatenget illetően: „Jelenlegi állás szerint Jerome-mal vágunk neki a szezonnak, de közismert, hogy legutóbb bizonyos elképzelésekről nyilatkozott. A komoly ajánlatokat meg fogjuk hallgatni.”

Egy mondat mint száz: Vidal, Thiago és Boateng jövője erősen kérdéses, Bernat pedig valószínűleg távozik – Ezek alapján pedig igazolás elsősorban a balbekk posztra, esetleg a védelem közepére várható.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top