Egyéb

SB: Ez Niko Kovac hét alaptörvénye

Vérvizsgálat, langyosvíz, balkán-gén – csak pár olyan elem, amely változást hozhat a csapat életébe.


Niko Kovac komoly átalakításokat tervez, a Bayern sztárjainak pedig úgy kell ketyegniük, ahogy azt az új főnök is szeretné. Kovac állítólagos hét szabályát a SPORT BILD gyűjtötte ki.


1. Én vagyok a főnök!

Kovac személyesen hívta fel Lewandowskit és röviden, de lényegretörően tájékoztatta őt a saját álláspontjáról: Maradni fog és továbbra is jó teljesítmény nyújt a Bayernben. Kovac a válogatott szövetségi kapitányaként is gyakran ellenállt a magasabb vezetőknek, ami a keret összetételét illeti.

2. Napi vérvizsgálat!

Csakúgy mint Frankfurtban, Kovac Münchenben is rendszeres vérvizsgálatot kér a játékosok „CK” (kreatin-kináz) értékének ellenőrzése miatt – ebből tudja pontosan elemezni, kinek mekkora a teherbírása. Kovac jól ismeri a teljesítménydiagnosztikát, korábban azt nyilatkozta: „Ha nem futottam volna be profiként, sportorvos lettem volna.”

3. Edzés csak a marketingesemények előtt!

Az edző számára különösen fontos volt, hogy az amerikai túra során ne napközben, hanem 20:30-tól kezdődjenek a különböző marketingesemények – ugyanis a teljes koncentrációt az edzésekre kell fektetni. Ehhez a partnereknek is alkalmazkodniuk kell.


TOVÁBBI FRISS KOVAC-TARTALMAK:

▪ Kovac-filozófia: A gyorsak felfalják a lassúakat
▪ Kovac keményen megdolgoztatta a játékosokat
▪ Kovac és Sauer nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra




4. Győzni a balkán-génnnel

Kovac legnagyobb tehetsége a mentalitása, Frankfurtban gyakran beszélt a benne rejlő balkán-génről, amely soha nem engedi őt a feladásra. Egy saját példája szerint kislányát egyszer sem hagyta nyerni kártyajátékban.

5. A szakértők jobban tudják!

Kovac nagyon sok szakértőt tart maga körül a stábjában, Frankfurtban egy jógatanárnőt is felfogadott, hogy a labdarúgáson kívül is fejlessze a játékosait.

6. Az étkezés nem örömforrás!

Niko nagyon figyel a táplálkozásra, Frankfurtban egy külön embere is volt erre a feladatra, aki sok gabona és kevés hús fogyasztására ösztökélte a játékosokat – ez segíthet a teljesítőképességükben. Ráadásul Kovac a jobb anyagcsere érdekében langyos vizet itat a játékosokkal a közös étkezések során.

7. A csapat fontosabb, mint az egyén!

A csapatszellemet az utcán tanulta meg a horvát, gyermekkorában gyakran focizott barátai oldalán a szomszéd utcából érkező srácok ellen. Őket csak közösen, csapatként tudták megverni. Kovac egységet akar formálni a Bayern sztárokból.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top