Akadémia

Kovac és Sauer nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra

Folyik az eszmecsere a profi és az utánpótlásrészleg között.


A Bayern évek óta szajkózza, nagyobb hangsúlyt akar fektetni a sajátnevelésű játékosaira, 2010 óta senki nem ragadt meg a csapatban – akkor Van Gaal irányítása alatt Alaba játszotta be magát tartósan a kezdőbe.

Azóta a Bayern edzői nem igazán építettek az ifikre, talán nem is nagyon volt olyan képességű játékos, akinek sikerülhetett volna az áttörés. A fordulópont idén, a Campus kiforrása, a tehetségek megjelenése és Kovac személye miatt jöhet el.

Marco Neppe , a Bayern megfigyelésért felelős vezetője és Jochen Sauer elégedetten figyelik az ifik teljesítményét.Niko tanulmányozza a tehetséges ifistákat. Zirkzee és Jeong jól kivehető a listából.

Jochen Sauer, az akadémia vezetője számtalan, valóban tehetséges ifit tud felmutatni Nikonak, akik edzésen mutathatják képességeiket a horvát edzőnek. Sauer egy listát is készített, hogy a Kovac páros könnyebben azonosítsa be magának a fiatalokat.

Sauer a BILD-nek: „Örülök a Niko Kovaccsal való közös együttműködésnek. Nagyon régóta ismerem őt, már dolgoztunk együtt a Herthánál.” – Jochen 2001 és 2009 között Dieter Hoeness asszisztense volt a Herthánál. Niko 2003-ban igazolt Münchenből Berlinbe.


Belátható időn belül megpróbáljuk összefoglalni, melyik játékosunkat miért érdemes szemmel tartani az utánpótlásunkból. Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top