Interjúk és nyilatkozatok

Kovac-filozófia: A gyorsak felfalják a lassúakat

Lendületes, célratörő focit várhatunk a horvát irányítása alatt.


Niko Kovac a Frankfurter Allgemeinen Zeitung (FAZ) hasábjain számolt be az általa vélt helyes, illetve a divatból már kiment játékstílusról, ilyen felfogást várhatunk tőle a Bayern edzőjeként is.


„A színtiszta Tiki Taka ideje lejárt. Gyorsaság nélkül manapság már nem mész sokra a labdabirtoklással. Sőt, ha a játékosok egy végtelen kombinációsorozat után túlságosan előrehúzódnak, a labdabirtoklásra épülő foci veszélyessé is válik, ugyanis labdavesztésnél túl sok terület alakul ki az ellenfélnek a kontrákra.”

„Régebben úgy tartották, a nagyok felfalják a kicsiket. Manapság a gyorsak falják fel a lassúakat. A trend egyértelműen a játékosok felé irányul, akiknek egy sprinter képességeit kell ötvözniük egy zsonglőr tulajdonságaival. Ők jelentik a különbséget, mert a nagyon szűk területeken mindig képesek kreálni valamit. A támadásból védekezésbe és a védekezésből támadásba való átváltásokat természetesen gyorsaságra alapul.”

„Erőtartalékolással és helyezkedéssel nem igazán jutsz előrébb. A sikeres csapatok az első perctől az utolsóig tüzes szemmel dolgoznak és harcolnak a pályán.”



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top