Akadémia

Klose: Mindig bennem volt a Bayern-gén

Július 2-án nem csak Niko Kovac, hanem Miroslav Klose is az első hivatalos munkanapjára jelentkezett a Bayernnél. Interjú az fcbayern.de jóvoltából.


Herr Klose, csatáredzőként jelen volt az oroszországi VB-n. Egy ilyen negatív élmény után az ember a lehető leghamarabb bele akar vágni az új kihívásba?

A válogatottal természetesen teljesen máshogy terveztünk, ez egy csalódást keltő kiesés volt. Másfél napot töltöttem el otthon a szüleimnél és dolgoztam fel az egészet. Most viszont nagyon örülök az új kihívásnak, a Bayern U17-es csapatánál való edzősködésnek.

Milyenek az első benyomásai a csapatról és a Campusról?

Hogy képet alkossak, párszor már a VB előtt is voltam a Campuson, meccseken tekintettem meg magamnak a srácokat. Minden edzésgyakorlat során jobban meg akarom ismerni a játékosokat. A Campus egyszerűen fantasztikus. Aminek az FC Bayern itt lábat eresztett, az tényleg jól látható.

Hogyan vág neki az új feladatának?

Elsősorban ki kell fejlesztenem azt az érzékemet, hogyan kell külön-külön bánnom a játékosokkal. Ezzel egyidőben természetesen a srácoknak is meg kell szokniuk engem.

Egykori világklasszis támadóként mit tud és mit akar közvetíteni az ifijátékosok felé?

A karrieremben, de a DFB-nél töltött két évem során és a különböző korosztályokból is tanultam egyet s mást. Ezt próbálom meg most a pályán megvalósítani és a fiatalok felé közvetíteni. Hogy mennyi idő alatt sikerül, azt meglátjuk. Alapvetően jók a megérzéseim.

Mennyiben segíti az, hogy játékosként négy sikeres évet töltött el aktívként az FC Bayernben?

A Bayern-gén mindig bennem volt. A Rómában eltöltött időszakom után visszaköltöztünk a családommal Münchenbe. Ez egy fantasztikus város, nagyon jól érezzük magunkat itt. Ezáltal még szebb, hogy megkaptam azt a lehetőséget, hogy itt legyek edző.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top