Sajtótájékoztatók

Niko Kovac: Felkészült vagyok, örülök a kihívásnak

A német születésű horvát először szólalt meg a Bayern edzőjeként.


Kovac első szavai: Visszatértem és örülök a kihívásnak. Szeretném az FC Bayernnek megköszönni, hogy mellettem döntöttek. Ismerem az itteni felfogást, felkészült vagyok.

A keretről: Az FC Bayernnek nagyon erős kerete van, 22 mezőnyjátékossal és három kapussal. Szeretném ezeket a játékosokat megtartani. Nincs újdonság az átigazolásokkal kapcsolatban. Lewandowskival beszéltem telefonon és az én szemszögemből is ábrázoltam neki a dolgokat. Sokat tett a klubért és ez a jövőben is így lesz.

A német játékosokkal való tervezésről: Bosszantó, hogy a német válogatott ilyen korán kiesett, Bayern-edzőként viszont természetesen örülök, hogy korábban jelentkezhetnek edzésre. A német játékosok július 25-én térnek vissza a csapathoz, alig négy hét múlva. Nem utaznak velünk Amerikába.

Az elvárásokról: Természetesen tudom, hogy a Bayern mindig eredményes akar lenni, de nem akarok meghatározott helyeket és címeket szezoncélként felállítani. Először mindenkit meg akarok ismerni, elsősorban természetesen az utánpótláscsapataink játékosait. Jelenleg a fizikai állapotunkon és talán egy bizonyos játékrendszeren kell dolgoznunk.

A stílusáról és az eredetéről: Rólam már nagyon sokat írtak, Berlinben nőttem fel. Nagyon sok különböző kultúra és nemzet találkozott ott, mindig át kellett verekednem magam, csak a tehetség nem elegendő. Ezt képviseltem és ma is ennek élek.

A válogatott játékosokról: Nem lesz nehéz a német válogatott játékosokat újra motiválni. A kiesést a nyaralás során elfelejtik. Az edzésen szenvedélyt, céltudatosságot és jelenlétet várok el tőlük.

A horvát válogatottról: Hihetetlenül örülök, kisebb szerencséje volt tegnap a csapatnak. Reméljük, hogy egy-két fordulóval még tovább juthatunk.

Rebicről: Ő egy nagyszerű játékos, aki nagyon jól állna minden csapat arculatához.

Boatengről: Eddig csak Neuerrel és Lewandowskival beszéltem. Frankfurtban dolgoztam a testvérével, Jerome-mal is jól fogok boldogulni.

Renato Sanchesről: Ő egy fiatal játékos, aki egy másik országból érkezett, ráadásul a fiatal játékosok mindig ingadozóak, megértést kell tanúsítanunk irántuk. Megpróbálom úgy integrálni őt, hogy jól érezze magát. A kvalitásai kétségen kívüliek. A képességei a Bundesligában sem mindennaposak. Kívánom neki, hogy vegye fel a harcot és azt a teljesítményt nyújtsa, akit elvárunk tőle.




Lewandowskiról: Beszéltem Brazzoval, Rummeniggével és Hoenesszel. Elmondtam Lewandowskinak, mennyire fontos ő nekem és a csapat számára. Mindenkinek visszajelzésre van szüksége, ezt megadtam neki.

Az edzői stábról: Peter Hermann szeptembertől ismét csatlakozik az edzői stábhoz.

Ribéryről és Robbenről: Világklasszis játékosok és impulzív emberek. Beszélni fogok velük és elmondom nekik, mennyire fontosak számunkra. Mindketten vezérfigurák, akiknek fel kell karolniuk a fiatalokat. Örülök, hogy ilyen típusú emberekkel dolgozhatok.

A Münchenbe való visszatéréséről: Nagyon szép a visszatérés, a családom egy része még mindig itt él. Ezért sportszakmailag és magánügyileg is nagyon pozitív lépés ez számomra.

Joachim Löwről: Nem tudom hogyan fog dönteni. Tudom mit jelent, ha az ember nem sikeres, akkor mindenki egy csapásra talál be, ami nem helyes dolog. A sikerekben és a sikertelenségekben mindenki, nem csak egy valaki osztozik. A Bundesligában nagyon sok olyan jó játékos van, aki bekerühet a válogatottba.

A VB esélyeseiről: Olyan csapatok estek ki, amelyek csapatként viselkedtek. Az egyéni klasszis fontos dolog, de csak csapatként lehet sikeres az ember.

A védekező fociról: A foci sokrétú és nagyon egyedülálló. Ha az ellenfél engedi, gyorsan kontrázni fogunk. Ha bebetonozzák magukat, megoldást kell találnunk rá. A spanyolok 80 százalékban birtokolták a labdát tegnap, de ezt egy mélyen védekező csapat ellen tették. Erre nekünk is megoldást kell találnunk.

A Bundesliga rajtról: Az első négy mérkőzésen nagyon koncentráltan kell dolgoznunk. Az első naptól kezdve topfittnek kell lennünk. A Hoffenheim egy nehéz sorsolás.

Gnabryról: A Frankfurt ellen mindig nagyon jól játszott, ezért örülök, hogy most az én játékosom lehet. Gyors játékos, aki az egy az egy elleni szituációkba is belemegy, ilyen játékosokra van manapság szüksége az embernek. Ez jelentheti a különbséget.

A taktikáról: Az edzői stábommal minden játékost szeretnénk még jobbá fejleszteni. Lous van Gaal képviselt egy játékstílust, ezt akarjuk továbbra is megtartani, egy két dologban akarunk változtatni. De más játékrszendszerek is a rendelkezésünkre állnak, hogy reagálni tudjunk az ellenfélre.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top