Válogatott

Jamesék továbbjutottak, a lengyelek szépítettek

Sajnos James fél óra után sérüléssel hagyta el a pályát.

A csoportkör utolsó napján James és Lewandowski lépett pályára. Utóbbi már korábban kiesett a világbajnokságról, a kolumbiaiak tízesét pedig sérüléssel kellett lecserélni a sorsdöntő összecsapásukon.🇨🇴 Kolumbia: James Rodriguez

Támadónk a csoportkör utolsó fordulójában Szenegállal nézett szembe továbbjutásra hajtva. A biztos egyenes kieséses szakaszbeli helyhez mindenképpen három pont volt szükséges, azonban az afrikai csapat nem adta könnyen magát. James sajnos csak félórát focizhatott, sérülés miatt ugyanis el kellett hagynia a pályát. A harminc perces intervallum alatt többször próbálkozott passzokkal, azonban társaival nem jött össze a játék, így helyzetet nem alakított ki.

Az unalmas első játékrészt egy picit izgalmasabb második követte. Helyzetek ekkor már akadtak mindkét gárda előtt, közben pedig a másik meccsen a lengyelek megszerezték a vezetést, amivel Kolumbia továbbjutásra állt. A 74. percben aztán betalált a Barca fiatal hátvédje, Mina, ezzel pedig a csoport élére ugrottak a dél-amerikaiak. Végül ez lett a találkozó végeredménye is, Kolumbia továbbment.

Összefoglaló!🇵🇱 Lengyelország: Robert Lewandowski

A lengyeleknél harmadjára is kezdőként kapott helyet az együttesben Robert Lewandowski, igaz, ők már tét nélkül focizhattak a két vereség után. Az első félidőben Lewa kifejezetten rosszul játszott, mindössze egyszer próbálkozott, azt is blokkolták.

Az utolsó negyvenöt percre aztán bőven akadt helyzete a szlávoknak, Grosicki fejesénél például Kawashima mutatta be az év talán legnagyobb védését. Jan Bednarek be is talált, a lengyel középhátvéd egy beadás után szerezte meg a vezető gólt. Ezután Emil is felvette a lépést, több jó megmozdulást láthattunk tőle. Ezt az egészet azonban gyakorlatilag semmivé tette azzal, hogy a vége felé egy 100 %-os ziccert hagyott ki, még a kaput sem találta el. Sok hibát láthattunk tőle, ez nem az ő vébéje volt.

Így mindössze három Bayern-játékos maradt harcban a világbajnoki trófeáért, három különböző csapatban…

Összefoglaló!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top