Interjúk és nyilatkozatok

Früchtl: Ez nem egy akármilyen klub

A Bayern bajor születésű, saját nevelésű kapustehetségével a BILD készített interjút, ebből szemezgetünk.


▪ Arról, hogy jövőre ő lesz a Bayern harmadik számú kapusa: Még semmit nem értem el, csak a bizonyítási lehetőséget kaptam meg. Ennek nagyon örülök, csakhogy tudom azt is: Mostantól még nehezebb lesz, mert csak a legeslegjobbak juthatnak tovább. De szenzációsnak tartom, hogy Manuel Neuerrel és Sven Ulreichhel edzhetek napi szinten.

▪ A Neuerről való kapcsolatáról: Manu teljesen a földön jár, nagyon segítőkész és barátságos. Mindig jó tippekkel lát el. Ugyanez érvényes Svenre is.

▪ Mit tud Neuertől tanulni? Ő egy nagy példakép számomra, már gyermekkoromban is az volt, amikor még Alsó-Bajorországban játszottam. De őrületesnek tartom, micsoda szezont játszott Sven is! Manu a világ legjobb kapusa, aki úgy fejlesztette tovább a kapusposztot és olyan intelligensen vesz részt a játékban, mint korábban senki más. Ez ösztönből jön neki, de óriási tapasztalat is kell hozzá. Még sok dolgot tudok ellesni tőle.

▪ Toni Tapalovic kapusedzőről: Ő nagyon fontos számomra, ő az elsődleges bizalmasom a klubnál. Azonnal látja a lehetséges gyengeségeket és hibákat, úgy tud levezényelni egy edzést, hogy mindig tudok fejlődni. A legjobb kapus edzője, ezáltal tud viszonyítani és tapasztalatból tudja mi vár rám. Ez egy óriási előny.

▪ A korábban besült kapustehetségekről: Ha félnék, azonnal pakolhatnék innen. De természetesen nagy tisztelet van bennem. Ez nem egy akármilyen klub, ez a világ legjobb kapusának a klubja. De minden pozícióban nagy a nyomás. Boldogulnia kell ezzel az embernek, akkor is, ha nincs olyan jó formában.

▪ A terveiről: Folyamatosan fejlődnöm kell és a lehető legtöbbet kell beszippantanom, de mindenekelőtt játéktapasztalatot kell gyűjtenem. Hogy pontosan hol fogok, azt a jövő válaszolja meg, de természetesen szívesen futnék be az FC Bayernnél.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top