Interjúk és nyilatkozatok

Ulreich: Elfogadom a szerepemet, de…

A sokak által a 2017/18-as szezon Bayern játékosának vélt Sven a BILD-nek adott interjút. Beszélt Neuerről, Kariusról és a kapussorsról is.

Sven papa még nyaralását tölti – nem sokáig, június 2-án kezdődik az új szezonra való felkészülés.


Herr Ulreich, klubtársa Manuel Neuer ott van a VB-n – ez kilenc hónapos kihagyás után szinte szenzáció, ráadásul nagyon meggyőzően teljesít. Mennyire lepte ez meg Önt?

Egyáltalán nem lepett meg, ezt már hetekkel az utazása előtt tapasztaltam az edzéseken. A játékhiányt nyugalommal és rutinnal kompenzálta. Részletesen figyeltem őt, már a németek tesztmeccsén is. Egyáltalán nem változott a játékstílusa. Manu úgy tért vissza a pályára, mintha soha nem lett volna távol. Ezzel a képességgel egyetlen kapus sem rendelkezik a világon.

Mennyire követi a Világbajnokságot?

Hogy őszinte legyek, csak a német meccseket nézem meg teljes egészében. Jó hatással van rám néha a futballmentesség.

Akkor Loris Karius bakijait is elszalasztotta a Bajnokok Ligája döntőjében?

Élőben nem láttam, de utólag természetesen megnéztem párszor ezeket a jeleneteket. Rendkívül sajnáltam. Ez egyszerűen a kapussors, ilyesmi megtörténik, emberek vagyunk. Ezt nekem is meg kellett tapasztalnom a múlt szezonban.

Karius meccs utáni jelenete hasonlít arra, amikor a Real elleni hibája után egyedül ült a Bernabeu gyepén.
Kapusként egyedül vagy, ha hibázol. Lehozhatsz 100 jó meccset, de az emberek emlékeznek egy hibára. Tartom, hogy nagyon szerencsétlen helyzetben voltam Madridban. Tanulni fogok ebből, de valamikor le is kell számolni ezzel. Valamikor elévül ez a hiba és ismét beszélhetünk más témákról. Nem hagyom, hogy ez befolyásolja az erős szezonomat.

Kariusszal felvette a Bajnokok Ligája döntője után a kapcsolatot? Ő szintén Stuttgart közeléből érkezett.

Nem, ehhez nem ismerjük elég jól egymást. Ráadásul tudom milyen dolog ez. Egy hiba után a mobilod folyamatosan megszólal, mindenki írja, hogy „Fel a fejjel!” vagy valami hasonlót. Ilyenkor inkább csak nyugalmat akarsz.

Hogyan kezeli azt, hogy az erős teljesítménye után az új szezonban ismét csak mádodikszámú kapus lesz?

Tisztában vagyok az FC Bayernben betöltött szerepemmel. A világ legjobb kapusa mögött vagyok másodikszámú. Ezt elfogadom, különben nem hosszabbítottam volna meg a szerződésem. De azért remélem, hogy a mutatott teljesítményem után pár meccsel többet kapok, mint előtte – még akkor is, ha Manu fitt.

Milyen elvárásaid vannak az új edzővel, Niko Kovaccsal szemben?

Örülök, hogy megismerhetem őt. Ő egy nagyon kommunikatív egyéniség, aki új impulzusokat adhat a csapatnak. Ahogy hallottam, a csapattal való kapcsolata Jupp Heynckeséhez hasonlítható, azaz minden játékos felé nyitott.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top