Válogatott

Löw: Hihetetlenül csalódott vagyok, megérdemelten estünk ki

A világbajnoki címvédő Németország csoportutolsóként, összesen két gólt szerezve csomagolhat Oroszországból. 


A Dél-Korea elleni 2-0-ás vereséget követően biztossá vált, az aktuális VB-címvédő 1998 óta ezúttal is búcsúzik a csoportkörből. Joachim Löw a SID közlésében magyarázza a kiesést, beszél a saját és a német foci jövőjéről.


Joachim Löw, hogyan magyarázza a VB-kiesést?

Jelenleg nehéz megtenni, óriási a csalódottság. Gratulálnunk kell a továbbjutott csapatoknak. Nem érdemeltük meg, hogy ismét Világbajnokok legyünk, illetve hogy továbbjussunk.

Mi hiányzott?

Nem az akarathiány miatt estünk ki, a csapat mindent megpróbált. Az egész torna alatt nem álltunk vezetésre, folyamatosan futnunk kellett az eredmény után. Tudtuk, hogy a svédek simán vezetnek és feltétlenül szükségünk van egy gólra. Ezután mindent kockára tettünk. Hiányzott a csapatból az a könnyedség, a játékbeli minőség, amely alapesetben megvan bennük. Ezért megérdemelten estünk ki.

Túl kevés volt a címvédés iránti alázat?

Arra voltunk berendezkedve, hogy Világbajnokként és Kondöderációs-kupa győztesként különösen vadászni fognak ránk és minden csapat foggal és körömmel lép pályára ellenünk. Nem vonultattuk fel a játékbeli klasszisunkat a pályára. A gólhelyzeteinkből nem sikerült gólokat szerezni és ezáltal nyugalmat vinni a játékunkba. Hogy pontosan min múlott, azt nyugalomban kell kielemeznünk.
Ön fogja levezényelni a kötelező újjáépítést?

Ezt most nagyon nehéz megmondani. Természetesen szükségem van egy pár órára, én is sokkolva vagyok amiatt, hogy nem tudtuk Dél-Koreát legyőzni és kikaptunk tőlük. Hogy hogyan tovább, arról nyugodtan kell beszélnie az embernek. Számomra ez még korai, ösze kell szednem magam. Hihetetlenül csalódott vagyok a kiesés miatt.

A személyi változtatásai végül döntőnek bizonyultak, hogyan tekintett Mesut Özilre?

Eltiltások és sérülések által nehéz volt cserét végrehajtani, 2014-ben vagy 2017-ben is ez volt a helyzet. Egy csapat csak egy torna folyamán talál önmagára, a felkészülés során van értelme pár játékost pihentetni. Ma nem Mesut Özilen múlott a dolog, a többi játékos sem azt mutatta, amire alapesetben képes. Természetesen enyén a felelősség és vállalom is ezt. De tudomásom és lelkiiesmeretem szerint ez egy jó felállás volt. Leon Goretzka jól edzett, Thomas Müller nem volt annyira meggyőző a korábbi két meccsen.

Sötét időszakot vár a német labdarúgás számára?

Nem hiszem. Eddig a tornáig mi voltunk az elmúlt 10-12 év legkonstansabb csapata, mindig bejutottunk a legjobb négy közé. Nagyon hosszú periódusunk volt, megkoronázva 2014-el és a 2017-es Konföderációs kupával. Most rajtunk volt a sor, ami abszolút szomorú és csalódást keltő – de sok fiatal, nagyon-nagyon tehetséges és fejlődéképes játékosunk van. Ilyesmi megtörténik más nemzeteknél is. A megfelelőt kell húznunk és a jövőben jobban teljesíteni.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top