Válogatott

Minden eshetőségre felkészülve: Így juthatnak tovább a németek

Németországnak még egy vereség esetén is esélye van a továbbjutásra. 


A képlet egyszerű: A Bayernesekkel teletűzdelt Németországnak több góllal kell megvernie Dél-Koreát, ha a csoport másik meccsétől függetlenül tovább akar jutni. A többi eshetőségre felkészülve azért a BILD segítségével megnéztük, mikor menne tovább, illetve esne ki Joachim Löw együttese.


✅ Ha Németország megveri Dél-Koreát:

▪ A németek továbbmennek, ha Mexikó pontot szerez Svédország ellen.

▪ A németek a másik meccstől függetlenül továbbmennek, ha legalább két góllal megverik Dél-Koreát.

▪ A németek kiesnek, ha csak 1-0-ra verik meg Dél-Koreát, míg a svédek 2-1-re verik Mexikót. A gólkülönbség miatt ekkor Németország csak csoportharmadik lenne.
✖ Ha Németország döntetlent játszik Dél-Koreával

▪ A németek továbbjutnak, ha Mexikó legyőzi Svédországot. Ha ez a két csapat leikszel egymással, Németország akkor jut tovább, ha a svédek ugyanannyi vagy kevesebb gólt lőnek, mint Löw játékosai.

▪ Németország kiesik, ha a svédek legyőzik Mexikót. Ebben az esetben Svédország és Mexikó 6-6 ponttal rendelkeznének, Németország pedig csak néggyel.


🚫 Ha Németország kikap Dél-Koreától

▪ Németország egy vereség esetén csak akkor mehet tovább, ha csak 1-0-ra kap ki Dél-Koreától, míg Svédország szintén 1-0-ra veszít Mexikó ellen. Ebben az esetben Mexikó lenne a csoportelső, a németeknek, a dél-koreaiaknak és a svédeknek is 3-3 pontjuk, illetve egyaránt 2:3-mas gólarányuk lenne. Az egymás elleni gólarányban a németek és a svédek maradnak versenyben, a továbbiakról pedig a FairPlay értékelés dönt (Sárga: 1 pont | Sárga-Piros: 3 pont | Piros: 4 pont | Sárga és Piros: 5 pont)

▪ Németország biztosan kiesik, ha Svédország pontot szerez Mexikó ellen.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top