Válogatott

Jamesék kikaptak, Lewaék is vereséggel nyitottak

Az első kör utolsó két meccsén bemutatkozott két újabb Bayern-érdekeltségű válogatott, Kolumbia és Lengyelország. 

Az első kör utolsó két meccsén bemutatkozott két újabb Bayern-érdekeltségű válogatott, Kolumbia és Lengyelország. 🇨🇴 Kolumbia: James Rordriguez

A lehető legrosszabb forgatókönyvvel kezdte első mérkőzését a H jelű csoportban Kolumbia. James nélkül vágtak neki az összecsapásnak, aki vádliproblémák miatt maradt ki. Japán ellen három perc után emberhátrányba kerültek, majd a kezezésért járó piros lapot megkapván a szabálytalansághoz tartozó büntetőt is értékesítette az ázsiai ország Kagawa révén. Azonban még a félidő vége előtt egyenlített Kolumbia egy okos szabadrúgásgóllal.

A második félidő tizedik percében aztán mégis pályára léphetett James Rodriguez. A japánok azonban végigtámadták a negyvenöt percet. Ennek meg is lett az eredménye, Osako, a másodosztályba visszacsúszó Köln csatára fejelte be húsz perccel a vége előtt. Ezzel szerezte meg aztán a japán válogatott a három pontot. Kolumbia majd Lewandowskiék ellen és Szenegállal szemben harcolhatja ki a továbbjutást.

James Rodriguez 31 pályán töltött perc alatt 76 %-os passzhatékonysággal dolgozott. Egy lövése volt, azt is blokkolták, két megindított cseléből egy jött össze. Ami elszomorító, hogy 11-szer szállt harcba az ellenféllel, de csak kétszer nyerte meg a párharcot. Háromszor szabálytalankodott. Soha rosszabb kezdést, James!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gólok: Kolumbia 1-2 Japán” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


🇵🇱 Lengyelország: Robert Lewandowski

A világklasszis lengyel támadó Jamesszel ellentétben bekerült a kezdőbe, oldalán a Bundesligában játszó Blaszczykowskival és Piszczekkel. A nem túl izgalmas találkozón Szenegál szerzett vezetést egy 37. perces öngóllal, Lewa egész végig mindössze egy kaput elkerülő lövéssel veszélyeztetett. Legtöbbször elveszítette párharcait, passzai azonban emberhez mentek.

A második félidőt aztán felpörögve kezdte mind Lewandowski, mind a lengyel válogatott. Egy gyors elhúzás után a csatár harminc métert sprintelt a labdával, de a tizenhatos előtt buktatták. Az így elért szabadrúgást is ő rúgta, de a szenegáliak kapusa bravúrral védte azt. Ezután jött az újabb hideg zuhany, Niang góljával már kettővel ment Szenegál, ezen pedig csak szépíteni tudott Lengyelország Krychowiak találatával, emellett Lewandowski továbbra is pontosan passzolt és a kaput is eltalálta egyszer.

Ezzel Lengyelország és Kolumbia pont nélkül a csoport alján áll, értelemszerűen egymással is játszanak még. Hátha Robertnek több szerencséje lesz Jamesék, vagy az őket verő japán szamurájok ellen.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gólok: Lengyelország 1-2 Szenegál” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top