Válogatott

Hummels: Két meccset kell nyernünk, különben…

A Mexikó elleni vereséget követő reakciók.


A német csapatból öten Bayern-játékosként léptek pályára a mexikóiak elleni csalódást keltő vereség során. Kiemelkedő teljesítményt senki nem nyújtott, sőt a gyakran elől maradó Kimmich vagy a jelenleg csak a nevéből élő Müller például kifejezetten gyenge teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet. Neuer nem tehetett a gólról, Hummels és Boateng gyakran maradtak egyedül a védelemben – amit lehetett ők megtették.

Joachim Löw: Nem sikerült a start, most viszont győznünk kell. Biztos is vagyok benne, hogy sikerülni fog. Nem voltunk még ilyen helyzetben, de túl kell tennünk magunkat ezen. Az első félidőben nem igazán voltunk jók, a másodikban többet akartunk előre játszani, de nem volt meg bennünk a általunk jól ismert és az általam elképzelt kombinációs játék. Félszívvel támadtunk, a tizenhatosunk körül sok labdát veszítettünk. Egyszerűen el kell jutnunk a kapuralövésig, akkor kevesebb problémánk lesz. (…) Nem hiszem, hogy ez hozzáállás problémája volt. Az elmúlt napokban éreztük, hogy a hozzáállásunk 100 százalékos, a játékosok nagyon fókuszáltan dolgoztak. Nem igazán érkeztünk meg a meccsbe, párszor vissza kellett futnunk. Ezáltal kissé bizonytalanok voltunk.



Mats Hummels: Úgy játszottunk, mint Szaúd-Arábia ellen, csak most jobb volt az ellenfelünk. Ha hét vagy nyolc emberrel játszunk támadófocit, világos, hogy a támadóerő nagyobb lesz, mint a védelmi stabilitás. Ez az, amit a csapaton belül gyakran hangsúlyozok, szemmel láthatóan ez nem igazán jött össze. Nem biztosítottunk jól, gyakran csak Jerome és én védekeztünk, így ma kíméletlenül kontráztak ellenünk. Segélykiáltásnak ez túl késő, két meccset kell nyernünk, különben ennyi volt a VB. Nem igazán értem, miért játszottunk ma így. (…) Hogy tartok-e a kieséstől? Ha továbbra is így játszunk, akkor igen. De most feltételezem, hogy jobbak leszünk.

Joshua Kimmich: A mentalitás egy olyan dolog, amelyből az embernek soha nem lehet elég. Önmagában a kvalitás nem elegendő. Ha gyenge játékot fogunk ki, a mentalitás által kell feljavulnunk. Ez ma nem sikerült. Ennyi hibát ezen a szinten megbüntetnek. (…) Hummelsnek igaza van. Ha a játékfelépítés során nagyon magasan állunk és ilyen labdaveszítéseink vannak, akkor Mexikó jól tud ritmust váltani. Gyakran voltak egyedül hátul. Nem szabad labdát veszítenünk. Azonnal változtatnunk kell valamit. (…) Még nem tartok a kiesés miatt, de tudom hogy minden mérkőzés egy döntő.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top