Vezetőség és stáb

Karl Hopfner magas kitüntetésben részesült

A Bayern egykori meghatározó alakját a népért tett szolgálataiért jutalmazták.


Karl Hopfnert a legmagasabb német állami kitüntetésnek számító szövetségi érdemkereszttel tüntették ki – a Bayern München egykori fejese az oklevél szerint a „népért és az államért tett különleges szolgálataiért” kapta meg ezt a tiszteletreméltó érdemdíjat.

Joachim Herrmann, bajor belügyminiszter: „Az elkötelezettség a legmagasabb tiszteletet és elismerést érdemli. Nagy dolgokat hajtott végre a német és a nemzetközi labdarúgásért, ezáltal pedig Münchenért, a bajor köztársaságért és a közérdekért is. Gyermekkoromban az Oktoberfest volt a leghíresebb Münchenben, időközben már az FC Bayern vált azzá.”

Karl Hopfner természetesen köszönetet mondott az egybegyűlteknek, romantikus módon külön emelte ki felesége érdemeit is: „Ez egy óriási megtiszteltetés. Mindenki aki itt van, hozzájárult ahhoz, hogy megkapjam ezt a keresztet. Különös köszönet illeti a kedves feleségemet, aki mindig mellettem állt, még akkor is, amikor a hét minden napján dolgoztam. A kereszt legnagyobb része téged illet.”




Karl Hopfner 33 év alatt több mint 40 címet gyűjtött a Bayernnel, ez idő alatt volt a klub ügyvezetője, alelnöke, a Bayern AG igazgatótanácsának elnökhelyettese, valamint 2014 és 2016 között, Uli Hoeness távolléte alatt, a klub és a felügyelőbizottság elnöke is, de számtalan nagyobb volumenű beruházásban is ott van a keze nyoma: Például az Allianz Aréna és az új utánpótlásközpont építtetésében is jelentős szereet vállalt. Jelenleg ő a Bayern alapítványának egyik vezetője is.

Az érdemkeresztet korábban többek között Beckenbauer, Löw, Klinsmann és Gerd Müller is megkapta.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top