Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Maradok, nagyon jól érzem magam Münchenben

A Bayern osztrákja a BILD-nek adott interjújában többek között a klub jövőjéről és a hitről is beszélt. 


Herr Alaba, legutóbb egy Realhoz való átigazolásáról spekuláltak. Hol játszik a következő szezonban, Madridban vagy Münchenben?

Maradok az FC Bayernnél! 2021-ig van szerződésem. Nagyon jól érzem magam Münchenben. Többet nincs mit mondani erről.

A Bajnokok Ligája riválisaik évről évre hatalmas összegeket fektetnek be új az sztárokba. Fél attól, hogy nemzetközi szinten lecsúszik a klub?

Az elmúlt években az összes vezetőnk bizonyította, milyen mérhetetlen nagy tapasztalattal állítanak össze olyan csapatot, amely a Bajnokok Ligájában is sikeres tud lenni. Az FC Bayern 2012 óta kétszer a döntőig, négyszer az elődöntőig jutott, ezért nincsenek is aggályaim. A keretünkkel abszolút megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy továbbra is nagyon messzire jussunk ebben a sorozatban.

Robert Lewandowski távozni akar, de legutóbb Jerome Boateng is egy lehetséges átigazolásról beszélt. Megtudja érteni őket?

Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie.

Milyen céljaik vannak az új edzőjükkel, Niko Kovaccsal?

Minden versenysorozatban nagyon elől akarunk állni. Ezért a felkészülés során nagyon keményen fogunk dolgozni.

2013-ban triplázott a Bayernnel. A siker szórol ki jut először eszébe és miért?

Az Alaba család. Figyelemre méltónak találom, hogy az édesanyám és az édesapám milyen útat jártak be az eddigi életük során és hogyan neveltek fel minket a nővéremmel. Ezért nagyon hálás vagyok nekik.

A nővére, Rose May nemrégiben adta ki új dalát, a „My Love”-t. Nem sokan tudják, de a második versszakot Ön írta.




(nevet) Igaz! Épp meglátogattam a müncheni stúdióban, amikor felvette. Ő írta a dalt, én megjöttem és az egyik mondatnál kicsit besegítettem neki.

El tudja képzelni, hogy a karrierje után zenész lesz?

A focipályán váltam naggyá, szeretem ezt a sportot, ez a foglalkozásom is. De nagyon muzikális családban nőttem fel, édesapám, édesanyám és a testvérem is zeneszerzők. Szívesen tartózkodom a stúdióban, komponálok, szöveget írok, próbálkozom egy-két dologgal, jól el tudom különíteni a labdarúgástól a zenészetet.

A zene és a család mellett a hit is központi eleme az életének.

Természetesen! Étkezések és a mérkőzések előtt imádkozom. Megpróbálok a lehető legtöbbet foglalkozni a hitemmel, a hitem által még több lenni. És természetesen kapcsolatban állni Istennel.

Posztolt egy fotót Instagramra, ahol egy festményen Jézus és Ön szerepel.

Ezt az olajfestményt a 21. születésnapomra kaptam a szüleimtől. Nagyon-nagyon sokat jelent nekem. A „Meine Kraft liegt in Jesus” (az erőm Istenben rejlik) a mottóm. Nagyon hálás vagyok Istennek.

A következő szezonra vonatkozóan miért fog imádkozni?

Elsősorban az egészségért.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan hát és combizomproblémái voltak.

Emiatt senkinek nem kell aggódnia. Ismét jól vagyok, a hátamban és a combizmomban érzett fájdalomnak vége. A nyári szünet ideje alatt rendesen feltöltődök és várom már az új szezont.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top