Interjúk és nyilatkozatok

Starke: Örülök, hogy vége a hosszú napoknak

A Bayern visszavonuló kapusa a BILD-nek adott laza hangvételű miniinterjút.


Nem játszott sokat, de sokan irigyelhetnék meg Tom Starke pályafutását: A Bayern másodszorra visszavonuló kapusa 2012 nyara óta összesen 12 meccsen (8-szor gólt sem kapott) 1080 percet töltött a pályán, de amit csak lehetett, mindent behúzott a Rekordbajnokkal. Hatszoros Bundesliga bajnoknak, háromszoros DFB-kupagyőztesnek, egyszeres Bajnokok Ligája, Európai Szuperkupa győztesnek és Klubvilágbajnoknak mondhatja magát, három alkalommal a német Szuperkupát is behúzta. De emlékezetes marad a fejjel védett büntetője is. A Bild készített vele rövid interjút.

https://www.youtube.com/watch?v=S5TH1FOZt8U


Herr Starke, hogyan élte meg a visszatérését és a Jupp Heynckes irányítása alatt eltöltött nyolc hónapját?

A labdarúgás a szenvedélyem. A Jupp Heynckesszel eltöltött idő, a srácok és a bajnoki cím megnyerése nagyszerű dolog volt.

A hatodik bajnoki címéért is napi 13 órát dolgozott – cserekapusként és ifjúsági koordinátorként. Örül, hogy vége a kettős terhelésnek?

A Campuson új és nagyon fontos feladatom van, tehát őszintén mondhatom: Örülök, hogy ismételten vége a hosszú napoknak  és újra koordinátérként végezhetem a feladatomat az akadémián.

Ahol a Világbajnokság után az új U17-es edzővel, Miroslav Klosével dolgozhat együtt. Várja már nagyon?

Természetesen igen. A Bayern-család által már megismerkedhettem Miroval, találkoztunk pár ünnepségen. Egy hullámhosszon vagyunk!

Pontosan miért is?

Miro és én is teljes mértékben csapatjátékosok vagyunk! De hagyjuk magunkat meglepni, meglátjuk konkrétan hova fejlődik a közös munka. Viszont nagyon magabiztos vagyok és örülök Mironak. Egy ekkora névtől ilyen nagy tapasztalatokat szerezni… Miro Klose a Bayern utánpótlásában, erre csak csettinteni lehet!

Amikor múlt nyáron először befejezte a karrierjét, egy motoros túrát kapott ajándékba a klubtól. Várnia kellett erre nemdebár? 

Pontosan. A Harleyval való túrámat most fogom pótolni!

Nem várnak Önre ismételten hosszú napok a Campuson?

Ha – idézőjelben – csak a Campusnál lévő munkám lesz adott, akkor tudom úgy alakítani a szabadidőmet, hogy megcsináljam a Harley-túrát. De az ifik kapusedzőjeként, valamint a profiknál járó feladatokkal együtt ez lehetetlen volt. Most viszont Harleyra fel!Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top