Átigazolási hírek

Hivatalos: Benko Ausztriába igazolt

A 20 éves játékos 13 év után távozott Münchenből.


A LASK Linz bejelentette, hogy 2021-ig szerződtették a Bayern középpályását, Fabian Benkot. A müncheni születésű játékos 13 év után, kontraktusa lejártával ingyen hagyta el nevelőegyesületét és igazolt az osztrák élvonalba.

Benkohoz nagy reményeket fűztek Bajorországban, 2016-ban profiszerződést is aláírattak vele. Idén a klub amatőrcsapatának stabil játékosaként 34 meccsen 5 góllal és 8 gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, a LASK az 1860 München elleni városi rangadón is figyelemmel tartotta.

Fabian Benko: Örülök, hogy megismerhetem az új csapattársaimat, szeretném a belém vetett bizalmat gyorsan meghálálni. Örülök a LASK-nál rám váró kihívásra.

Oliver Glasner, a linziek vezetőedzője: Fabian egy nagyon tehetséges középpályás, örülünk, hogy a Bundesliga első és másodosztályból érkező ajánlatai ellenére mellettünk döntött.

Jochen Sauer, a Bayern Campus vezetője: Fabian személyében egy tősgyökeres müncheni, sajátnevelésű játékos hagy el bennünket. Köszönjük neki az FC Bayernben eltöltött 13 évét és minden jót kívánunk neki az új kihívásához.

A LASK a Salzburg, a Sturm Graz és a Rapid Wien mögött a negyedik helyen végzett a tabellán – a következő szezonban az Európa Liga selejtezőjében indulhatnak majd.

Minden jót Fábián!



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top