Válogatott

Megvannak a keretek: 11 + 1 játékosunk lesz ott a VB-n!

 10 nap a Világbajnokság kezdetéig!


A Világbajnokságon részt vevő válogatottak szövetségi kapitányainak június 4-éig volt lehetőségük arra, hogy megnevezezzék az oroszországi tornára nevezett fix, 23 főből álló keretüket. A Bayern München játékosai közül 11 jelenlegi és egy leendő játékos, Leon Goretzka képviselteti magát a versenysorozatban.

Joachim Löwnek négy játékost kellett kiszortíroznia, Leno, Tah, Petersen és Sané marad otthon. Állapota alapján Neuer elsőszámú kapusként védheti meg csapatával a címet, Rudy, Süle és Kimmich először vehet részt ekkora rendezvényen.

Sebastian Rudy a DFB-nek tett nyilatkozatában nem győzött hálálkodni a nevezés miatt: „Nagyon örülök, futballistaként különleges dolog ott lenni egy Világbajnokságon! Hihetetlenül örülök, nagy cél volt számomra. Most egyszerűen örülök annak, hogy én is utazhatok Oroszországba.




Németország: Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Sebastian Rudy, Thomas Müller

Kolumbia: James Rodriguez

Lengyelország: Robert Lewandowski

Franciaország: Corentin Tolisso

Spanyolország: Thiago Alcantara


A Bayern általában több játékossal szokta képviseltetni magát és a legtöbb játékost adó klubok között is az élen szokott járni – ezúttal több klub megelőzi ebben a tekintetben a bajorokat. Lássuk a klubonkénti felosztást:

Manchester City – 16
Real Madrid – 15
Barcelona – 14
PSG – 12
Tottenham – 12
Bayern, Chelsea, MU, Juve – 11-11

A teljes kereteket itt érhetitek el. 



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top