Válogatott

Németország kikapott, de Neuer bravúrokkal tért vissza

Alaba gólpasszt adott, Ausztria fordított a németek ellen.

Neuer csapatkapitányként tért vissza a válogatott kapujába.


Két héttel a Mexikó elleni első VB meccse előtt Németország 2-1-re kikapott Klagenfurtban az osztrákok elleni utolsóelőtti felkészülési mérkőzésén. Az időjárási viszontagságok miatt kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e a találkozót, végül 105 perces késéssel indult útjának a labda.

Jogi Löw csapata az első félidőben Özil góljával még vezetett, fordulás után azonban Hinteregger kapáslövésével és az ex-bayernes Schöpf góljaival fordítottak Alabáék. A középpályán bevetett osztrák egy gólpasszal járult hozzá a sógorok győzelméhez, amelyet 32 év után először arattak Németország felett.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Ausztria 2-1 Németország | Összefoglaló + statisztika” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=wl41nsJl9JE

A statisztika alapján Ausztria megérdemelt győzelmet aratott.

[/toggle]
[/toggles]

„Keep calm Josh, a VB-n nem leszünk ott, van esélyetek megnyerni!”



A meccs csúcspontját egyértelműen Manuel Neuer visszatérése jelentette, aki 259 nap után, jó teljesítménnyel és pár bravúrral állhatott vissza a válogatott kapujába, bizonyítva ezzel, hogy készen áll a VB-re  – a kapott gólok nem írhatóak a számlájára. Rajta kívül Kimmich és Süle is végigjátszotta  a meccset, míg Rudy a 46. percben Khedirát, Goretzka pedig az 56. minutumban Gündogant váltotta. Müller, Hummels és Boateng nem jutottak szóhoz, ők a dél-tiroli edzőtáborban maradtak.

Jogi Löw: Neuer hosszú idő után jól tért vissza, két-három labdát is kiszedett és jó parádékat mutatott be. (…) A vereség bosszant, mert a terveinkből nem sokat tudtunk megvalósítani.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Neuer vs Ausztria” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=aAf4pD7WfRs

[/toggle]
[/toggles]

Utolsó felkészülési meccsét június 8-án, már szűkített kerettel játsszák Szaúd-Arábia ellen a németek.


Pénteken további két Bayern játékos játszott válogatott mérkőzést: A Tolissoval felálló franciák 3-1-re győzték le Olaszországot – Corentin 77 percnyi jó játékkal hívta fel magára a figyelmet. James Rodrigueznek döntetlennel kellett beérnie, Bergamoban Egyiptom ellen játszottak 0-0-át. A kolumbiai végigjátszotta a mérkőzést.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top