Egyéb

A 2017/18-as szezon számokban

Vége az idei idénynek. Több játékosunk már a vébére készülődik válogatottjával, mások lassan megérdemelt vakációjukat töltik. De hogyan is végeztek egyénileg és csapatszinten a fiúk? Összegyűjtöttük a statisztikákat.

Vége az idei idénynek. Több játékosunk már a vébére készülődik válogatottjával, mások lassan megérdemelt vakációjukat töltik. De hogyan is végeztek egyénileg és csapatszinten a fiúk? Összegyűjtöttük a statisztikákat.



A Bayern München csapata a 2017/18-as szezonban négy sorozatban mérte össze tudását Németország és Európa legjobbjaival. A Bundesligában 34, a Német kupában 6, a Bajnokok-ligájában 12 és a szuperkupában pedig 1 mérkőzést bonyolítottak le a bajorok részvételével. Ez összesen 53 tétmeccs, melyeken 41 győzelem született 5 döntetlen és 7 vereség  mellett.

A 141 rúgott gólhoz egy 2,7-es meccsenkénti gólátlag társul, míg hálóőreink, Manuel Neuer és Sven Ulreich 49-szer szedték ki a labdát a hálóból az egész szezonban. Tehát kevesebb, mint egy gólt kaptak meccsenként. Visszatérve azonban a keret tagjai által szerzett gólokhoz – a legeredményesebbnek idén is Robert Lewandowski bizonyult 41 strigulával, mögötte Müller 15-tel, majd szoros versenyben a rekordigazolás Tolisso 10, a télen érkezett Sandro Wagner 9 és a Realtól kölcsönvett James Rodriguez 8 találattal.


Müller két év után újra jól zárhatta az évet, James Rodriguez pedig nagyszerűen mutatkozott be első Bundesliga-szezonjában.


Müller első lett a gólpassz-tabellán 16 egységgel, őt rendkívül eredményes jobbhátvédünk, Kimmich követi 15-tel, míg a dobogóra még James fért fel 14 asszisztal. A passzokhoz térve megemlítendő, hogy az öt legtöbbet passzoló játékosból négy védő poszton játszik, Hummels csaknem 3 ezer átadással lett az első, mögötte Kimmich, Rafinha és Süle is kétezer fölött teljesített, az ötösbe pedig itt is James fért még be hasonló értékkel.

Érdekesség még, hogy Lewa 154-szer vette célba a kaput (a fent említett gólszámmal ez elég kifogásolható statisztika), 4-szer pedig a kapufát is eltalálta.  Ez a 154 lövés körülbelül annyi, mint ahányszor Robben, Wagner és Vidal próbálkozott összesen. Lengyel támadónk gyatra számadatait kissé javítja az, hogy az egész keretben ő mutatta be a legtöbb szerelést (676-ot).

Az egész szezonban 418 km-t tett meg Joshua Kimmich, ezzel pedig pontosan 70 kilométernyit ráver a második helyezettre, Robert Lewandowskira (348), mögöttük Müller, Hummels és James teljesített még 300-as érték fölött ebben a versenyben.

Pályára lépésben is Lewandowski bizonyult első számú játékosnak (48), ennek a listának a dobogójára még Kimmich és Ulreich fért fel 47-47 meccsel. A legtöbb csere-feladatot Kingsley Coman kapta 16 beállítással. A francia jövőre nem valószínű, hogy ebben a mutatóban akar maradandót alkotni.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top