Válogatott

Löw: Neuer csak 100 százalékosan utazik – vagy sehogy

A német szövetségi kapitány Neuer egészségi állapotáról, VB-esélyeiről beszélt.


Manuel Neuer teljes értékű kapusedzést végzett a németek edzőtáborának első edzésén Dél-Tirolban. „Jelenleg nincsen semmiféle probléma, még a legmagasabb terhelésnél sem. Jelenleg nagyon jól néz ki a dolog, napról napra figyeljük az állapotát. Ha az az érzésünk, hogy 100 százalékos teljesítményt tud nyújtani, akkor ott lehet a VB-n” – nyilatkozta Jogi Löw a sajtótájékoztatón.


Neuer esetéről részletesebben a BILD-nek nyilatkozott:

Fogadni merne arra, hogy Neuer ott lesz a kapuban Mexikó ellen, a németek VB-nyitómeccsén?

Optimista vagyok és feltételezem, hogy sikerülhet neki. Különben nem hoztuk volna őt magunkkal Dél-Tirolba. Két hete edz a Bayernnél, időközben maximálisan terhelhető. Azt hiszem, hogy ezt a terhelést az edzőtáborban is képes tartani. Visszaesésre most semmiképpen sem kerülhet sor.

Neuert csak elsőszámú kapusként viszi Oroszországba, vagy elképzelhető, hogy nem egészen fitten, de kapitányként támogathatja a csapatot?

Erről az edzőtábor végén, őszintén kell beszélnünk egymással. De ha Dél-Tirolban nem lesz 100 százalékosan fitt, nincs értelme őt nevezni a VB-re. Az nem fog előfordulni, hogy valakit csak azért vigyünk, hogy ott legyen! Meghozzuk a döntést, képes-e rá vagy sem. Előfeltételnek kell lennie, hogy az egészsége ne forogjon veszélyben és biztosnak kell lennünk abban, hogy tényleg minden terhelést képes-e kibírni. A döntés tehát csak így szólhat: Manuel vagy 100 százalékosan bevethető játékosként utazik, vagy sehogy. Csak kapitányként utazni úgy, hogy nem a pályán, hanem más terepen tevékenykedik, olyanra nem kerül sor.

Három lábközpécsont-törés után szellemi problémának is látja, hogy a párharcok során tartania kell attól, hogy ismét történik vele valami?

Ezt az aggodalmat az elkövetkezendő edzéshetekben ki kell zárnia. Hogy érez-e tudat alatti félelmet, azt végsősorban csak ő maga tudja megítélni. Megígérte nekünk, hogy őszintén fogunk beszélni erről. Nagyon tisztában van a saját és a csapat iránti felelősségével.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top