Átigazolási hírek

L’Equipe: Tuchel akarja Lewandowskit

Nem sokkal Thomas Tuchel hivatalos párizsi bemutatása után máris megjelent egy név a német állítólagos kívánságlistájáról.


A francia sportnapilap, a L’Equipe szerint Robert Lewandowski előkelő helyen áll a hivatalosan bemutatott Thomas Tuchel kívánságlistáján – az Atletico Madriddal szóba hozott Edinson Cavani pótlásaként tekinthetnek a Bayern 29 éves támadójára. A 48 tétmeccsen 41 gólt szerző lengyel kétség kívül egyike lehet azon kevesek egyikének, aki helyettesíteni tudná az 48 tétmeccsen 40 góllal és 12 gólpasszal büszkélkedő 31 éves uruguayit.

Lewát hónapokig a Reallal boronálták össze, de úgy tűnik a vezetőség nem hajlandó tőle megválni, a madridiak sem mutatnak már nagy érdeklődést iránta, Zidane nem tart rá igényt – ha esetleg volt is, vélhetően az ajánlatuk sem közelítette meg a Bayern elképzeléseit.

Így jöhet szóba alternatívaként a PSG csapata, amely sokkal könnyebben ad ki nagy összeget egy-egy játékosért – főleg egy Pini Zahavi képviselte játékosért. Ő intézte el Neymar átigazolását, amely a jelenlegi csúcs 222 millió euróval, de Ronaldinhot és Ibrát is ő csábította annó a francia fővárosba. A PSG-nél nem csak új kihívásokat és sztárbarátokat szerezne, hanem zsírosabb fizetést is kapna a lengyel.

Karl-Heinz Rummenigge többször is nyomatékosította, a Bayern nem akarja eladni a lengyelt, 2021-ig szóló szerződés köti őt jelenlegi csapatához. Mateusz Borek lengyel újságíró, aki először írt az ügynökváltásról, viszont úgy véli, Lewandowski még a VB előtt elintézne egy transzfert, hogy Oroszországban kitisztult fejjel léphessen pályára. Nem lesz egyszerű, Uli Hoeness is tartózkodik attól, hogy komoly átalakuláson menjen át a keret.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top