Német Kupa

Jupp: Ne csodálkozzunk, hogy ilyen vereséget szenvedtünk

A játékvezetőn kívül mindenki elismerte, hogy a 93. percben jogos büntető maradt el a Bayern kárára. 


Jupp Heynckes: Ha kikap az ember, felesleges a bíróról beszélni, gratulálnom kell az Eintrachtnak a kupagyőzelemhez. Ismét az építkezés során hibáztunk, amelyből lett az 1-0, majd pechünk volt, Robert Lewandowski szabadrúgásból lőtt kapufát. Az ellenfél kompromisszummentesen, hihetetlenül fizikálisan, agresszíven, rengeteget futva játszotta a játékát, ezért lehet könnyedén elismerni a kialakult eredményt. A Frankfurt fékezhetetlen akarattal játszott, maguk javára döntötték el a döntőt. A sportélethez a vereségek is hozzátartoznak. Ez egy elkerülhető vereség volt. Ha az ember nem értékesíti a lehetőségeit, ne csodálkozzon azon, ha egy döntőben ilyen vereséget szenved.

A be nem fújt büntetőről: Ez tizenegyes volt. De a saját játékunkat kell elemezni. Nem játszottunk olyan folyékonyan és nyomással, ahogy azt megszokhattuk.


Hasan Salihamidzic: Be kell lőnünk a gólokat. Az első félidőben volt négy-öt jó lehetőségünk. A másodikban nem olyan sok, de a játékot irányítottuk. A frankfurtiak megpróbálták megzavarni a játékunkat és kontrázni. Ma összejött nekik. Ettől függetlenül büntetőt kellett volna fújni. Akkor 2-2 az állás. De a játékvezető nem így gondolta. Viszont semmire nem megyünk, ha erről beszélünk, vége van.


Thomas Müller: Habár az első félidőben sok jó lehetőségünk volt, a játékunkat nem tudtuk annyira jól megvalósítani. Játékfelépítés és egy hiba során kaptuk be az első gólt. A Frankfurt úgy játszott, ahogy vártuk tőlük. A számtalan lehetőség megvolt, a Frankfurt három-négy lehetőségből két gólt szerzett.

A vereségről: Ez egy másolata volt azoknak a mérkőzéseknek, amelyek során kiestünk. Ez a saját hibák miatti bekapott gólok és az eltékozolt lehetőségek elegyéből áll össze. Az intenzív nyolc hónap után az öltözőben uralkodó hangulat természetesen a földön van.

A büntetőgyanús esetről: Világos szituáció volt, Kevin-Prince egyszerűen a labdát nem, csak Javi lábát találta el. Nem igazán értem, akkor miért van bevezetve a videóbíró. Értem én, hogy nyomást jelent a 90. percben büntetőt adni, amely az egyenlítéshez vezethet. Nem volt 50:50-es eset, ezt mindenki aki látta, megerősítheti.


Joshua Kimmich: Elől nem fejeztük be a lehetőségeinket, hátul pedig ismét sokat hibáztunk, így kaptunk ki a Real Madrid ellen is. Volt pár lehetőségünk, a két kapufánál nem volt meg a szükséges szerencsénk sem, de jobban érvényesítenünk kell a kvalitásainkat. Nem volt jó meccs a részünkről.

A be nem fújt büntetőről: Nem láttam a videófelvételeket, de nekem egyértelmű büntetőnek tűnt, a labda alig mozdult. A meccs után megkérdeztem a játékvezetőt, hogy egészen biztos-e a döntésében, ő azt mondta, hogy egészen biztos.




Mats Hummels, arról, hogy a Bayern már az öltözőben volt a kupaátadáskor: Karrierem során egy-két alkalommal már öltözőbe vonultam,  de ennek soha nem volt köze a tiszteletlenséghez. Mindkét csapat játékosai nagy tisztelettel bánt egymással. Azt hiszem a frankfurtiak nem örülnek kevésbé, csak mert nem néztük őket a kupaátadáskor.


Niko Kovac: A futball írja a legszebb történeteket. A meccs előtt mindannyian erről álmodtunk. Nagyon örülök a klubnak, a szurkolóknak és a nagyszerű csapatomnak. Ha közös az összetartás, az ember mindent elérhet. Ez teszi kivételessé ezt a csapatot. Tavaly elszalasztottuk a sikert, idén elértük, ma nem érdemtelenül nyertük meg a Kupát. Örvendek a címnek, de a távozásom miatt kicsit szomorú vagyok.

KP Boateng szabálytalanságáról: Kevin a labdát akarta elrúgni, de lábat talált. Szerencsénk volt. Véleményem szerint ez büntető volt.

Az érzelmeiről: Játékosként és edzőként is megéltem pár dolgot. Szereném mindenkinek megköszönni, aki főleg a nehéz időszakokban támogattak minket. Örülök a címnek, de kicsit szomorú is vagyok, hogy távozom – persze tudom, hol is folytatom tovább. Nagyszerű srácok, akiket most hátra kell hagynom.

Jupp Heynckesről: A meccs után gratulált nekem. Én elnézést kértem tőle, de ilyen a foci. Minden jót kívánok neki a futball utáni életéhez.


Kevin-Prince Boateng: Ez egyszerűen hihetetlen. Hatalmas gratuláció ennek a csapatnak! Mindenki azt hitte, hogy kilőnek minket a stadionból, de lenyűgöző teljesítményt nyújtottunk és ez egy hihetetlen érzés.. Szívvel léptünk pályára. Harcoltunk és hittünk, ez pedig kifizetődött.

A be nem fújt tiziről: Tisztán megrúgtam őt. Ezután a sporinak kellett döntenie. Őszintén szólva azt hittem, hogy büntető lesz, de szerencsénk volt, hogy nem adta meg. Mindig őszinte vagyok, ezért be kell ezt vallanom.

Kovacról: Győztünk és bearanyoztunk az edzőnek az elmúlt két év munkáját. Büszke vagyok rá, hogy dolgozhattam vele. A világ egyik legjobb csapatának edzője lesz. Sok dolgot adott át nekünk, most valamit törlesztettünk neki. Nagy bizalmat szavazott nekem és épített rám, jól megértjük egymást.


Ante Rebic: Örülök, hogy 30 év után megnyertük a kupát, megérdemelte a csapat. A csapat a legfontosabb, ők segítettek engem hozzá a gólszerzéshez. Kovacnak köszönetet mondtam, hogy gólokat szerezhettem és megnyerhettük a kupát. A Bayern mindig favorit, de végül mi nyertük a kupát.


Danny Da Costa, arról, hogy a Bayern az öltözőbe menekült: Megértem, hogy nagy volt a csalódottság és senki nem igazán gondolt arra, hogy gratuláljon nekünk. Nem hiszem, hogy gonosz szándékól tűntek el ilyen gyorsan az öltözőbe.


Bruno Hübner: Ha a Bayernnel játszol, szükséged van egy kis szerencsére is. Azt hiszem igazán jó meccset játszottunk. Az edzőnk taktikailag mesteri teljesítményt nyújtott. Le a kalapom a csapat teljesítménye előtt, még akkor is, ha a végén volt egy kis szerencsénk is. A csapat ma történelmet írt.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top