Interjúk és nyilatkozatok

Gerland: Jupp emberként is nagyszerű

A másodedző-ikon Hermann Gerland az fcbayern.de-nek adott interjújában beszélt a Frankfurt elleni kupadöntőről, Heynckes búcsújáról és a bajnoki cím sörmulatságáról.

A másodedző-ikon Hermann Gerland az fcbayern.de-nek adott interjújában beszélt a Frankfurt elleni kupadöntőről, Heynckes búcsújáról és a bajnoki cím sörmulatságáról.



Hermann, milyen a légkör a csapatnál így a kupadöntő előtt? Manuel Neuer jelenléte a keretben szeptember óta először dobhat valamit a gárdán?

Az légkör elég jó, ezt biztosra mondom. Ez az utolsó meccsünk a szezonban, ráadásul egy nagyon fontos mérkőzés: mégiscsak egy kupadöntő. De erős az ellenfelünk, az Eintracht Frankfurt. Manu az utóbbi hetekben nagyon odatette magát az edzéseken. Mindig jól esik, ha ő ott van a keretben, ő a legjobb a világon a posztján.

Többször tapasztaltad meg a DFB-kupa hangulatát- mi teszi annyira különlegessé a sorozatot?

Ez egy nagyszerű és csodálatos esemény. A nézők fele Frankfurt-drukker, míg a másik csoport a Münchennek szurkol – talán egy kicsit többen nekünk. 30 éve kikaptam itt játékosként. Remélem ez edzőként most nem fog megtörténni.

Az egy 1-0-ás vereség volt a Bochummal a Frankfurt ellen. Bosszút szeretnél állni most rajtuk?

Ez már egy másik csapat, mégiscsak harminc éve volt. Csak abban tudok reménykedni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Nagy dolog lenne, ha így búcsúznánk Jupptól.

A döntő Heynckes utolsó meccse lesz edzőként – hogy állsz most ehhez a helyzethez?

Mindannyian marasztaltuk volna, de ő mindig csak annyit mondott, hogy „csak segítettem”. Mégis szuper munkát végzett. Láthatod rajta, hogy emberként is nagyszerű, talán ez a tulajdonsága többet nyom a latba, mint az edzői képességei. A személyes kapcsolatait odafigyeléssel rendezi, a játékosokkal, a stábbal, a szurkolókkal és a bírókkal is. Mindenkivel jó ember.

 



A 2013-as kupagyőzelem után búcsút intettél a felettesedtől méghozzá nagyon kedves szavakkal. Mire számíthatunk szombaton?

Függ a hangulatomtól, nem kell megismételnem az egészet. De mindig mondtam neki, hogy fogok gondolni rá. Játszottam ellene is. A Mönchengladbach balszélsője volt, amikor a zöld-feketék legalább olyan erősek voltak, mint a Bayern München. Nem volt könnyű focizni ellene. Jó támadóként ismertem, most pedig egy hatalmas edző, akinek rengeteg tapasztalata van.

Meghúzódott a lábad a múlt héten, amikor próbáltad kikerülni a sörzuhatagot az Allianz Arenában. Ha megnyeritek a kupát is, akkor majd ügyelsz kikerülni ezeket a „támadásokat”?

(Nevet). Nem egy kis húzódás volt ráadásul. Nem fogok rohangálni a döntő folyamán és utána sem, múltkor is egy hülye ötlet volt. De akik üldöztek, azok jól szórakoztak és ugyebár fontos a jó hangulat!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top