Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: Nekem fontos a saját stábunk

Bosnyák sportigazgatónk, Hasan Salihamidzic a Süddeutschen Zeitung lapjának adott egy rövidebb interjút. A legfontosabbak, amiket említett Brazzo: Kovac belépése, illetve a szakmai stáb és annak változása a korábbi trénerek alatt.

Bosnyák sportigazgatónk, Hasan Salihamidzic a Süddeutschen Zeitung lapjának adott egy rövidebb interjút. A legfontosabbak, amiket említett Brazzo: Kovac belépése, illetve a szakmai stáb és annak változása a korábbi trénerek alatt.


Hasan Salihamidzic már a hivatalos nyilatkozatnál sokkal korábban tudta, hogy Jupp Heynckes nem marad posztján és a a nyáron befejezi edzői karrierjét. Amíg a sportigazgató felvette a kapcsolatot Niko Kovac-csal, illetve más vezetőedzőkkel, addig Uli Hoeneß a végleteikig sarkallta az öreget a maradásra.

„Számomra tiszta helyzet volt, hogy ha azt mondja Jupp, hogy vége, akkor tényleg úgy gondolja.” – mondta a bosnyák a SZ-nak adott nyilatkozatában. – „Elmondtam Ulinak, hogy itt most ő hibázik.”

Eközben természetesen Brazzo megértette Hoeneß-t, hiszen a Bayern vezetőségében mindenki reménykedett abban, hogy Heynckes marad. – „Még egy év Juppal csodálatos lett volna. De megértettem a döntését, ezért beszéltem szakemberekkel, akiket a helyére néztünk ki. Éreznem kellett, hogy ki az aki teljes mértékben észen áll arra, hogy beilleszkedjen a bajor felfogásba.” – Eközben pedig a nagy esélyes Thomas Tuchel aláírt a PSG-hez.Míg vezetőedző után kutatott Brazzo, addig visszatekintett többször is a régi „szép” időkre Guardiolával és Ancelottival. Mindkét edző elhozta személyiségét a csapathoz,így az embereiket is, amelyet és akiket sokszor nem volt egyszerű kezelni. Pont emiatt Salihamidzic azt akarta, hogy a szakmai stáb az ő válogatott szakembereiből álljon. – „Az orvosaink, az erőnléti edzők, a videósok a védelmem alatt kell, hogy álljanak. Nagy figyelmet fordítok épp ezért arra, hogy az új edző ne hozzon magával még legalább tíz arcot, akiket jóformán csak ő ismer. El kell fogadnia a mi palettánkat. Ezt tanultuk meg a Guardiola-, illetve az Ancelotti-érából. 

A bosnyák az interjú végén még szóba hozta a „cigis-ügyet” Ancelotti egyik emberével, egy bizonyos Giovanni Maurival kapcsolatban. Az olasz szakember már a Realnál és a PSG-nél is Carlóval dolgozott, így követte őt Münchenbe is. Mindketten láncdohányosok voltak és azok is maradtak érkezésük után. – „Elfogadhatatlan, hogy egy erőnléti edző kiáll az egyik teraszra és elszív egy cigarettát – és még néha a pályára is felment így. Sporttal foglalkozunk. Ennek a tetejébe természetesen több szoba is bűzlött a füstszagtól.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top