Német Kupa

Jupp: Ez a pályafutásom egyik csúcspontja lesz

 Neuer ismét ott lehet a Bayern keretében, Vidal, Boateng és Robben kihagyják a kupafinálét.


Jupp Heynckes:

A meccsről: Egy ilyen meccs hetében minden részleten átfut az ember és reméli, hogy egyik játékosa sem betegedik le az éjszaka folyamán.

Wagnerről: Reggel mindig ő az első játékos a Säbeneren. Nagy álma volt visszatérni a nevelőegyesületéhez. Túl elhamarkodottan döntött és érzelmesen kezelte a visszavonulását. De ez az ő személyes döntése, amelyet tiszteletben kell tartani.

Az utolsó meccséről: 2013-ban fejeztem be a pályafutásomat, ami október óta történt, azt nem lehetett látni előre. Természetesen elő fognak törni az érzelmek. Berlin a német Wembley, csodálatos az atmoszféra itt. Nem tudom mi lesz holnap, számomra ez a DFB-kupa döntője, biztosan a pályafutásom egyik újabb csúcspontja lesz. Ritkán fűzött ilyen jó kapcsolat egy csapathoz. Az esélyeket nem látom annyira egyértelműnek, mint a nyilvánosság. Vigyázni fogunk, optimálisan akarunk felkészülni.

Neuerről: Teljes értékű edzést végzett, holnap helyet foglal a cserepadunkon is. Figyeltem őt a fitneszteremben, kivételes ahogyan és amilyen átgondoltan dolgozott. Mindig abban a tudatban csinálta, hogy nagyon elővigyázatosnak kell lennie. Múlt péntek óta nagyon pozitív benyomásom van – olyan jelenléte, olyan tekintélye van a kapuban, amely senkivel nem összehasonlítható. A nemzet megnyugodthat, azt hiszem nagyon gyorsan alkalmazkodni fog a versenyhelyzethez. Szerintem a VB-n nem csak fitt, hanem nagyon jó támaszpontja is lesz a német válogatottnak.

Müllerről: Thomasnak gyomorproblémája volt, de már meggyógyult. Ma este természetesen ismét a csapattal fog edzeni, holnap pedig akár ott lehet a kezdőben is.

Lewandowskiról: Lenyűgöző dolgozni vele. Tudom, hogy csatárként az ember kritizálva van, ha nem szerez gólokat. Ez egy véget nem érő kritika, amellyel természetesen nem értek egyet. 40 gólt szerzett, ez egy komoly benyomást keltő adat. Hinnie kell magában, agresszív módon kell fellépnie, ezzel nem csak gólhelyzetet teremt magának, hanem gólokat is szerezhet. Gerd Müllert és engem sem kritizáltak ennyire, ha hullámvölgyben voltunk.


Mats Hummels:

A Frankfurtról: Az Eintracht évek óta egy nehéz ellenfél. Nehéz feladat áll előttünk, ezt mindannyian tudjuk – hogy a kezünkbe vehessük a kupát, topteljesítményre lesz szükségünk.

Wagnerről: Megnyugtattuk őt, mert kedveljük a személyiségét és mindig padlógázzal teljesített A döntése a sajátja, nem az én dolgom. Neki kell eldöntenie hogyan reagál, illetve hogy ez volt-e a számára a megfelelő döntés.


Niko Kovac:

A döntőről: Amikor a szezon elkezdődött, kitűztük ezt a célt magunknak. Néhányan megmosolyogtak minket, nem gondolták volna ezt rólunk. Nagy vágyunk volt újra visszatérni ide.

A meccsről: A maximumot akarjuk elérni, mindent megvalósítani abból, amit az idei szezonban jól csináltunk. Illetve reménykedünk abban, hogy a Bayern nem fog ki olyan jó napot. Ha mindkét csapat a maximumot nyújtja, nagyon nehéz dolgunk lesz.

A jövőjéről: Csak a jelen számít. Ezért vagyunk itt, meg akarjuk nyerni a meccset. Hogy ezután mi történik, az jelenleg teljesen lényegtelen dolog.


David Abraham:

A csapatról: Egész évben keményen dolgoztunk csapatként, mindig egyésgesen léptünk pályára – ez a mi erősségünk. Nagyon segítőkészek vagyunk egymással, mindenki támogatja a másik játékost.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top