Egyéb

Ezért nem vállalt munkát Lahm a Bayernnél

Mindezek ellenére eltudja képzelni a visszatérést az egykori Bayern-ikon.


Egy évvel ezelőtt nagy kérdés volt, ki helyettesítheti az egészségügyi problémák miatt 2016 nyarán távozó Matthias Sammert a Bayern sportigazgatói pozíciójában. Több név, köztük Philipp Lahm is felmerült a vezetőség körében – a 2017 nyarán visszavonuló csapatkapitány most elmondta, miért nem vállalta azt a megbízást, amelyet jelenleg Hasan Salihamidzic gyakorol a Bayernnél.

Lahm: „Azért nem vállaltam, mert különböző szemléletünk volt a tevékenységeket, a felelős részlegeket és a felelősség szerkezetét illetően.” A 34 éves Világbajnok több befolyást akart annál, mint amit a vezetőség elképzelt számára. „Azt hiszem Uli Hoeness még túl energikus ahhoz, hogy kiengedjen. Túl fiatal. Saját maga akarja befolyásolni a dolgokat. És joga is van hozzá, ő az igazgatótanács elnöke és hihetetlen amit tett ezért a klubért.”

Ősbayernesként azonban természetesen eltudja képzelni, hogy valamikor visszatérjen a klub alkalmazásába: „34 éves vagyok, remélhetőleg még sok év áll előttem. Jelenleg érdekes feladataim vannak, de mint mondtam: Csak 34 vagyok, természetesen eltudom képzelni a visszatérést.”

Lahm jelenleg a 2024-es német EB-pályázat nagykövete, míg az oroszországi VB ideje alatt az ARD csatorna szakértőjeként tűnik majd fel a képernyőn. Hogy miért vonult vissza az aktív labdarúgástól, azt korábban saját szavaival írta le a BILD hasábjain.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top