Átigazolási hírek

Renato Sanches visszatérne egykori csapatához

A 20 éves középpályásról az edzője nyilatkozott. 


Carlos Carvahal, a Swansea edzője a portugál „A Bola” lapnak beszélt Sanches idei szezonjáról és a 20 éves játékos elképzeléseiről.

 „Renato tudja, hogy nagyon rossz szezonja volt, hogy a januári sérülése óta nincs jó szinten. Nekem azt mondta, az lenne a legjobb lépés számára, ha lehetőség szerint visszatérhetne a Benficába.”

A 2016-os EB-győztes középpályást megválasztották a torna legjobb fiatal tehetségének, abban az évben a legnagyobb tehetségnek járó Golden Boy díjat is megkapta. Az első bayernes szezonjában gyenge produkciót mutatott, kölcsönadása után a Swanseaben sem tudta a lábát megvetni: 15 tétmeccsből csak ötöt játszott végig, gólt nem szerzett, az egy gólpasszát is csak a ligakupában osztotta ki. Sérülések is hátráltatták, 21 meccsen a keretbe se nevezhették, de volt hogy gyenge teljesítménye miatt a padra sem ülhetett le. Tiszta játékidőt tekintve összesen 859 percet játszott a PL-ben, ami alig 10 teljes meccsnek felel meg.

▪  „Ő egy sok tehetséggel megáldott tehetség, de még sokat kell tanulnia. Ezt abban a pillanatban feladta, amikor a világ egyik legnagyobb klubjáért elhagyta a Benficát. Segítségére válhat, ha visszatérhetne oda, ott van a családja, a barátai és egy jó klub, akik támogathatnák, segíthetnék őt. Még nem áll készen a Premier League-re.”

Renato annyira nem vált be, hogy a „Swansea oh Swansea” szurkolói magazin nem meglepő módon őt választotta az év kudarcának is: „Anélkül, hogy kemények lennénk vele szemben, csak Renato Sanches lehet az év kudarca. Amikor augusztus végén aláírt, évek óta az volt a legizgalmasabb transzfer. De katasztrófa volt. Kétségtelenül megvannak a szakmai képességei, de az idei szezonban nagyon keveset mutatott meg belőle.”

Sorsa egyelőre kérdéses, de a felkészülési időszakot jó eséllyel Münchenben fogja megkezdeni. A Bayern valószínűleg nem zárkózik el az eladásától sem.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top