Egyéb

Partnerség a Japán Futballszövetséggel

Tehetségkutatás és edzőképzés áll a megállapodás középpontjában.


Az FC Bayern és a Japán Futballszövetség (JFA) bejelentették közös megállapodásukat, amelynek középpontjában a tehetségkutatás és a képzési filozófia eszmecseréje áll. Az együttműködés keretein belül a Bayern edzőket küld Japánba, míg a japán edzőknek lehetőségük nyílik Münchenben képezni magukat. A japán ificsapatok és az FC Bayern között barátságos meccsekre is sor kerül majd, ezek a közös edzőtáborozás során Münchenben és Japánban fognak lebonyolításra kerülni.

Rummenigge: Büszkék vagyunk, hogy az ázsiai térség egyik legerősebb szövetségével jelenthetjük be a partnerségünket. A JFA-val való megállapodás egy fontos lépés ahhoz, hogy tovább kövessük a céljainkat Japánban.

Jörg Wacker, a Bayern nemzetköziesidésért felelős vezetője: A japán piac nagyon érdekes az FC Bayern számára. Lenyűgöző a futball iránti szeretetük és nagyon a japán játékosok tehetsége is nagyon magas. Pár éve megalapítottuk Japánban az első FC Bayern Football iskolát Hiroshima közelében. Most a japán szövetséggel való megállapodásunkkal a nemzetközi stratégia újabb elemét jelenthetjük be.

Kozo Tashima, a JFA elnöke, képviselője: Nagyon boldog vagyok, hogy a JFA és az FC Bayern közötti barátságos viszonyt és sportszakmai tradíciót folytathatjuk. Lenyűgöz minket az a lehetőség, hogy a legnagyobb tehetségeinket az FC Bayern Campuson, az FC Bayern edzőinek irányításával, az európai topligák által elvárt követelmények szerint vezethetjük be a foci világába.

A Bayern 2016-ban, Hiroshima közelében, a tehetségek és edzők képzése céljából nyitotta meg az FC Bayern Football iskolát. Az itt cseperedő legtehetségesebb férfi és női U-játékosok a japán utánpótláscsapatokba is meghívót kaptak.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top