Bundesliga

Jupp: Az FC Bayern és én, ez egy sikertörténet

Jupp a Köln elleni meccs előtt adott sajtótájékoztatót – Neuerről, BL-kiesésről, a búcsúról is beszélt.


A Köln elleni emlékeiről: Élénk emlékeim vannak az aktív időszakomból, mindig nagy derbiket játszottunk a Köln ellen. Nagy kár, hogy egy ilyen hagyományőrző csapat kiesik a másodosztályba. Kívánom nekik a mihamarabbi visszatérést. De holnap három pontért megyünk és azért, hogy folytassuk a szériánkat.

Neuerről: Az én beleegyezésemmel nem tartott velünk Madridba, Münchenben edzett tovább. Egyeztettünk arról is, hogy az edzés egyes elemeit ma ismét a csapattal végzi és jövő héten újabb lépést tesz a visszatérés felé,  azaz az edzőmeccseken már ott lesz.  Megfigyeljük hol tart az állapota és játszhat-e  idén. A jelenlegi állapota nagyon pozitív. Ez egy világos üzenet, hogy holnap még nem lesz ott a keretben. (…) Türelmesnek kell lenniük. Csodálatra méltó, ahogy dolgozik, fizikailag teljesen fitt. Nagy ambíciója, hogy ott legyen a VB-n. Az orvosok zöld utat adtak neki, de ez egy érzékeny sérülés, a múltban nem mindig hoztak megfelelő döntést az esetében. (…) A sérülés két-háromszor kiújult, ezért semmi esetre sem szabad újabb hibát vétenünk.

A BL-csalódásról: 2013-ban a Bajnokok Ligája megnyerésével fejeztem be a karrierem. Idén sikerült elérnünk a fordulatot, viszont nagyon csalódottak vagyunk a kiesés miatt. Közel álltunk a Bajnokok Ligája myegnyeréséhez. Egyik csapattól sem kellett rettegnünk, úgyhogy a kiesés nagyon kiábrándító.  Sportolóként kezelni kell az ilyesfajta vereségeket, tanulni kell belőle, ilyen az élet is. Nem minden csak napsütésből áll ki, fel kell dolgozni, motivációt kell merítenünk a hátralévő feladatokra. Emlékszem a 2012-es Chelsea elleni vereségre. (…) A kiesés után is lenyűgözően edzettünk, ez is bizonyítja a csapat karaktervonását, hogy jól emésztettük meg a kiesést.

James lecseréléséről: James számomra egy futballszakmai zseni, fantasztikus meccset játszott a Real ellen. Védőt nem cserélhettem le, Thiagot sem. Müller mindig be tud kotorni egyet, Lewandowski egy gólgép. Taktikai okokból kellett lecserélni őt, már elfáradt. Martínez jól fejel, ez volt a reményünk.

Robbenről, Comanról: Robben még nem tart ott, hogy játszhasson. Coman talán ott lehet a kupadöntő keretében, nagyszerű lenne, ha összejönne neki. Az egyéni edzései alapján nagyon jó állapotnak örvend, jól dolgozik a labdával. Madridban hiányzott alternatívaként, csakúgy mint Arjen.

A pályafutása befejezéséről: Számomra ez nem egy búcsú, 2013-ban volt az. Ami most történt az a munka öröme, az FC Bayernnek való szükségszerű segítségnyújtás. Személyes érzelem nélkül tekintek erre a karrierem szempontjából, nem érzek szomorúságot. Boldog vagyok, hogy újra otthon lehetek a feleségemmel és Candoval. Viszont minden nap szívesen vagyok a Säbeneren. Nem tudom milyen lesz, ha az utolsó függöny is lehull majd. De mindannyian azon dolgozunk, hogy a kupadöntőt sikerrel abszolváljuk.

Ulreichről: Élvezi a bizalmamat és ő is bízik bennem, ezért nem szükséges további mondandóra.

A tehetségekről: Az elmúlt időszakban voltak személyi nehézségeink, nem igazán tudtam foglalkozni a fiatal játékosainkkal. A fiatalembereket vezetni kell, be kell vezetni őket a profi labdarúgásba, korrigálni őket a privát életükben és az edzőpályán is. Sok más dologgal kellett foglalkoznom, de ez mindig nagy örömet okozott számomra. Ez egy távoli út nekik felfelé, természetesen a Bayernnél is. (…) A túl sok fizetés megöli a sikeréhségüket. Nem tartom jónak, de ez az idő szelleme. Akkoriban 160 német márkát kerestem havonta. Mindig profi és válogatott akartam lenni, mindig.

A sikertörténetről: Az FC Bayern és én, ez egy sikersztori. Megértjük és tiszteljük egymást. Ha a tanácsomat és az állásfoglalásomat kérik, megadom nekik. Magamtól viszont nem fogom. Ez olyan, mint a politika, fejek hullanak, újak érkeznek, az élet megy tovább és dolgok viszonylag gyorsan feledésbe merülnek.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top