Egyéb

Sport Bild: Ezek Niko Kovac előzetes elképzelései (?)

Nem igazolunk szélsőt? Milyen rendszerben küldheti pályára Niko a Bayernt? 


A Real elleni kiesés után a május 19-ei Frankfurt elleni német kupadöntő az idei egyetlen hátralévő tétmérkőzése a Bayernnek, ezután teljes koncentrációval az új szezonra tervez a klub. A Sport Bild szerint Niko Kovacnak már most vannak elképzelései, ezekről írt a magazin a szerdán megjelent kiadásában. Sok újdonságot nem tartalmaznak a sorok, egy-két részlet azonban érdekes lehet a jövőre tekintettel. Természetesen érdemes fenntartással kezelni a leírtakat, Christian Falkék is szeretik színezni a dolgokat. 


▪ Az amerikai túra előtt a Tegernseen tart alapozást a Bayern, ezt Salihamidzic állítólag meg is erősítette a lapnak.

▪ Ha Ribéry és Robben alárja a klub által már felkínált egy éves szerződéshosszabbítási papírokat, akkor a Bayern már nem tartja szükségesnek a széleken való további intézkedést, ugyanis Comanra és Gnabryra akarnak építeni – így például a MU-tól távozni készülő Martial sem jelent témát számunkra. A frissen sérült, állítólag „csak” hat hétre kieső, de a felkészülés kezdetére felépülő Serge kulcsszerepet kaphat, Comanhoz hasonlóan mindkét szélen, továbbá az árnyékék szerepkörben is bevethető.

▪ Niko Kovacnak nem lesz fix játékrendszere, váltogatni fogja a formációkat, ezt csinálja a Frankfurtnál is – előfordul, hogy három, négy, vagy ötvédős rendszerben küldi pályára csapatát, ez pedig főleg  Goretzka előnyére válhat majd – írja a lap.

▪ Bernat egyértelműen a távozás előtt áll, állítólag már közölte a klubbal, hogy váltani akar – a klub máris keresi az utódját. Alaba esetében viszont egyáltalán nem tárgyalóképes a Bayern.

▪ Jerome Boateng legutóbbi nyilatkozata felkavarta az állóvizet, és bár 2017 nyarán is voltak távozással kapcsolatos gondolatai, akkor állítólag a sérülése szólt közbe – most ismét combizomproblémákkal küzd a német belsővédő. Ha megfelelő ajánlat érkezik be érte, lehetséges hogy a Bayern vezetősége elgondolkozik az elengedésén. Nem véletlenül figyelik az Ajax védő, Matthijs de Ligt játékát, aki a holland klub történelmének legfiatalabb csapatkapitánya és a világ egyik legígéretesebb belsővédő-tehetségének számít.

▪ Rudy jövője egyelőre kérdéses, a német középpályás bár elégedetlen a jelenlegi szerepével, Kovac új reményt adhat számára. A kínálat mellett azonban lehetséges, hogy a biztos játéklehetőség mellett dönt, a Bundesligából is sokan, többek között a Stuttgart is érdeklődhet iránta – Reschke legalábbis valószínűleg nem zárkózna el a megszerzésétől: „Ő az FC Bayern játékos, ezért számunkra alapvetően lehetetlen dolog egy ilyen játékost megszerezni.” – nyilatkozta korábban.

▪ Vidal jövőjét szintén megkérdőjelezi a lap, 2019-ig szóló szerződés köti a klubhoz. / Legutóbbi nyilatkozata alapján a pénz nem, csak a sikerek érdeklik őt és szívesen maradna Münchenben.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top