Bajnokok Ligája

Reakciók: Megérdemeltük volna a döntőbe kerülést | RMA – FCB

A BL-kiesést követő reakciók alapján a Bayern volt a jobb csapat, de az a klub is, amely elszúrta a döntőbe jutás lehetőségét.


Jupp Heynckes: Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. A csapatom ma lenyűgöző mérkőzést játszott, mondtam is nekik, hogy az elmúlt években soha nem láttam olyannak az FC Bayernt, mint ma a Bernabeuban. De az odavágón és ezen a mérkőzésen is ajándékokat osztogattunk nekik. Ilyen magas szinten ezt nem lehet büntetlenül megcsinálni, nem csodálkozhatsz azon, ha csak második győztesként jössz le a pályáról. Számos helyzetünk volt és két gólt szereztünk, ami Madridban már valami – de Navas kiemelkedett, ő volt a legjobb madridi játékos. Hiányzott a megfelelő koncentráció a kapu előtt, talán az általunk diktált magasabb tempó miatt is lehetett így. Mindkét találkozót egybevetve, mi voltunk a jobb csapat. Megérdemeltük volna a döntőbe jutást.

A Bayernes időszakáról: Amikor elkezdtem a munkát, nem gondoltam volna hogy bajnokok leszünk, hogy ott leszünk a kupadöntőben és érdemtelenül esünk ki a Bajnokok Ligájából.

Sven Ulreichről: Épp doppingvizsgálaton van. Beszélni fogok a csapattal és egyenként a játékosokkal is. Ha egy az egyben nézem a szituációt, először kézzel akart közbeavatkoznu, majd komoly hibát vétett.

A meg nem adott büntetőről: Ahogy én látom, meg kellett volna adni.


Thomas Müller: Őrületes mérkőzés volt, mindent beleadtunk. Nagyszerű, szórakoztató érzés volt, a stadion is beleremegett. Nem kellett volna – ezért részben mi voltunk a hibásak, részben a sors nem játszott a kezünkre. Egyszerűen odaajándékoztuk nekik a gólokat, egy elődöntőben ez nem fordulhat elő kétszer is. Ettől függetlenül volt esélyünk a továbbjutásra, a végén a szerencse is hiányzott. Nem kell szégyenkeznünk, de nagyon fájó, hogy elszalasztottuk ezt a szuper lehetőséget. Mindent megtettünk, de nem tettünk mindent helyesen. Sokkal több volt ebben. Olyan sok játékosunk van, akik épphogy elbuknak a döntő helyzetben – ilyenkor fel kell tennünk a kérdést, ezeken a meccseken mit csinálunk rosszul?  Most pár nap szünetre van szükségünk.


Niklas Süle: Mindannyian nagyon csalódottak vagyunk, nagyon nagyon bosszantó a kiesésünk. A Real is ajándékozott nekünk lehetőségeket, de nem tudtuk őket kihasználni. Ezen a szinten ezt azonnal büntetik. A hibáinkat kíméletlenül kihasználták. Jobban kellett volna cselekednünk.


Mats Hummels: Ez nagyon fájó érzés, nehéz felfogni. Számos szituációnk volt a Real tizenhatosánál. Két gólt szereztünk, de végül egy-két góllal kevesebbet, mint amennyit kellett volna. A Real nem pörgött a maximumon, nem engedtük őket odáig, de kevesebb komoly hibát vétettek. Mi két meccsen két gólt ajándékoztunk nekik. Ennek ellenére mindkét meccsen mi voltunk fölényben. Nekik is voltak befejezés nélküli lehetőségeik, de nem használták ki őket. Nagyon jó mentalitást tanúsítottunk a nap folyamán, de a kiváló küzdelemmel ezúttal nem mentünk semmire. Ha címet akarsz szerezni, ki kell használni a komoly helyzeteket. Ha belegondolunk abba, amit Neuer, Vidal, Boateng, Robben és Coman nélkül teljesítettünk, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a következő szezonban is veszélyesek leszünk minden ellenfél számára. Ha jövőre is erre az összecsapásra kerül sor, jobb kiindulóhelyzetből kell Madridba utaznunk…




David Alaba: Tudjuk, hogy jó mérkőzést játszottunk, de végül nem jött össze amit akartunk és emiatt nagyon csalódottak vagyunk. Sokkal több lett volna ebben. Megérdemeltük volna a döntőbe jutást, de nem fizetődött ki a becsvágyunk, a csapatszellemünk. Nagyon nagy kár érte. Tudjuk, hogy kihagytuk a helyzeteinket, ez is biztosan egy oka annak, amiért nem mentünk tovább.

Ulreich hibájáról: Csapatként tartunk össze, a hiba után nem hagytuk, hogy ennek a hatása alá kerüljünk. Játszottunk tovább, ahogy kell.

A Marcelo kezezéséért elmaradt büntetőről: Félidőben az öltözőben tudtam meg, hogy az tizenegyes volt, de ez nem vonta el a figyelmünket a játékról.


Zinedine Zidane: Hihetetlenül nehéz dolgunk volt, de nagyon sok személyiséget és karaktert vonultattunk fel a mérkőzés során. Megérdemeltük, hogy ismét ott legyünk a döntőben. Mindkét csapat részéről nagyszerű mérkőzés volt. A Bayern fantasztikusan játszott, fenomenálisan. Nagyon megnehezítették a dolgunkat.


Sergio Ramos: Nagyon büszkék vagyunk. Ha az ember ekkora szívvel és lélekkel játszik, az kifizetődik. Mindig erre kell gondolnunk. A Bayern kiválóan játszott, évek óta nagyon erősek. Mindent beleadtak, mi szenvedtünk, a szurkolók remekül támogadtak minket. Végsősorban a végeredmény számít. Optimistán tekintünk a döntőre.


Toni Kroos: Ha ez a két csapat játszik egymás ellen, az mindig hihetetlenül vad meccs, mindketten hihetetlenül jó támadójátékot nyújtó csaptok. A Bayern hihetetlenül veszélyes volt ma. Két nagyon jó mérkőzést abszolváltak, mindkét alkalommal sokat kellett védeneznünk, valószínűleg mi voltunk a gyengébbek is. De végül mi mentünk tovább és csak ez számít. Kegyetlenül kihasználtuk a Bayern hibáit. Ha ebben a formájában kiejted a Bayernt, az már valami, hihetetlen sok erőnkbe került a továbbjutás. Az ilyen estékért focista az ember.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top