Bundesliga

Előzetes: Bayern München – Frankfurt

A Bundesliga utolsóelőtti-előtti mérkőzésén a leendő edzőnk, Niko Kovac csapatát fogadjuk.


Két Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő között a kupafinálés ellenfelünket, a Niko Kovac irányította Frankfurtot fogadja a már bajnok Bayern a liga 32. fordulójában.

A sérülésekkel megtizedelt Rekordmeisternek mindenképp legalább két gólt lőve kell győznie a Bernabeuban, ezért a jelentéktelennek mondható Eintracht-meccsen a kiegészítő és az ifijátékosok mellett az olyan ritmusban tartott spílerek, mint a keddi kezdőbe is opciónak számító Tolisso fognak pályára lépni – természetesen a legmagasabb győzelmi szándékkal.

A leendő Bayern-edző, az EL-helyre pályázó Niko Kovac csapata nagyon gyenge formában van idegenben, a legutóbbi öt bajnokijukat elveszítették távol Frankurttól – igaz Gelsenkirchenben jutottak be a kupadöntőbe. Legnagyobb reményük az ellenfél túlzott összeszokatlansága lehet. Mindenképp kell a győzelem, de a legfontosabb: Ne sérüljön meg újabb játékosunk.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Bundesliga tabella” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


Jupp Heynckes három ifit biztosan nevez a Frankfurt ellen:

▪ A pénteken hosszabbító Lukas Mai-t, aki Boateng sérülése miatt könnyedén újra a kezdőcsapatban találhatja magát.

▪ A 20 éves védekező középpályás Niklas Dorscht, aki Martínez fejsérülése miatt szintén értékes játéklehetőséget kaphat. Az ő esete hasonlít Mai-éhoz, nyáron lejáró szerződése miatt különböző Bundesliga-csapatokkal hozták összeköttetésbe, a Bayern marasztalná őt.

▪ Illetve a 19 éves támadó középpályás Meritan Shabani, aki a támadórészleg sérültjei és pihentettjei miatt szintén komoly esélyes lehet a kezdőcsapatba. Az U19-ben 18 meccsen 8 gólos és 5 gólpasszos játékos jó teljesítmény esetén akár a keddi keretbe is beverekedhetné magát.





🆚 Közös múlt:

Összesen: 136 meccs, 67 győzelem, 30 döntetlen, 39 vereség | Gólarány: 250:188

A Bundesligában: 93 meccs, 50 győzelem, 22 döntetlen, 21 vereség | Gólarány: 179:112

Hazai pályán: 46 meccs, 37 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség | Gólarány: 120:43

▪ A Frankfurt a legutóbbi 13 Bayern elleni párharcából egyet sem nyert meg, tíz alkalommal kapott ki.

▪  Az elmúlt szezonban 3-0-ás győzelmet arattunk otthon a Frankfurt ellen. A 24. fordulóban akkor Lewa kétszer, Costa egyszer volt eredményes.

▪  Az őszi, frankfurti meccs egy Vidal góllal 1-0-ás Bayern győzelemmel végződött.


📈 Érdekességek, statisztikák:

▪ A frankfurti születésű Niklas Süle 11-től 14 éves koráig az Eintracht ifijátékosa volt – azóta még soha nem hagyta el vesztesen a pályát excsapata ellen.

▪Jupp Heynckes ismét egykori csapatával találkozik: Sorozatban a Gladbach, a Leverkusen, a Hannover és a Real után ezúttal a Frankfurton, kedden ismét a madridiakon a sor.

▪ Legutóbbi négy bajnokiját 18:2-es gólaránnyal nyerte a Bayern, míg a Frankfurt a legutóbbi négy mérkőzésén csak egy pontot tudott begyűjteni.



🗣 Sajtótájékoztató:

Jupp Heynckes: A Frankfurt nagyon jó szezont játszik, kiváló csapatszellemmel, taktikai irányzattal, küzdőszellemmel rendelkeznek, ellenünk is nagyon lelkesen fognak pályára lépni. Meg akarjuk őrizni a győzelmi szériánkat. Nagyon jó az atmoszféra.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jupp részletes sajtótájékoztatója” class=”out”]

Heynckes: Nagyon jó az atmoszféra; Tudjuk kompenzálni a sérüléseket

[/toggle]
[/toggles]

Niko Kovac: A legutóbbi alkalmak során nem játszottunk rosszul a Bayern ellen. Mindig szoros meccsek voltak, rajta voltunk az eredményen. Természetesen el akarjuk érni az Európa Ligát, ehhez pedig pontot kell szereznünk. Három meccs alatt négy pontnak alapesetben elégnek kell lennie a hetedik hely megvédéséhez. Még minden a saját kezünkben van.


👥 Előzetes kezdők:

FCB: Ulreich – Bernat, Süle, Mai, Rafinha – Rudy, Dorsch – Thiago, Tolisso, Shabani – Wagner

SCE: Hradecky – Russ, Abraham, Falette – da Costa, Chandler – Fernandes, Mascarell – Wolf, Gacinovic – Jovic



🚫 Hiányzók:

FCB: Neuer, Vidal, Coman, Robben, Martínez, Alaba [pihentetés]

SCE: De Guzman, Danny Blum, Ante Rebic, Carlos Salcedo, Hasebe, Boateng


📺 Közvetítés / Stream 💻

15:30, Eurosport2 élő / Stream: Sport365 (sport)Reddit streamgyűjtő


👨 Játékvezető:

A 37 éves Christian Dingert idén két Bayern mérkőzésen bíráskodott: Ancelotti utolsó bajnokiján, a Wolfsburg elleni 2-2, illetve a HSV elleni hazai 6-0-ás győzelem alkalmával. A Frankfurtnak idén nincsenek jó emlékei róla, a szezon elején hazai pályán kaptak ki 2-1-re az Augsburg ellen.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top