Bajnokok Ligája

Jupp: A legegységesebb csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját – jók a megérzéseim

A Real Madrid elleni müncheni odavágó kapcsán Heynckes és Boateng állt a sajtó rendelkezésére.


JUPP HEYNCKES:

A játékvezetőkről: Pályafutásom során mindig objektívan jártam el a játékvezetőkkel. Nagyon jól ismerem Herr Kuiperst, bízom benne, hogy a legjobban fogja vezetni a Bajnokok Ligája elődöntőt. Emiatt nem aggódom.

Ronaldoról: Az elődöntőben csak topcsapatok vannak, a Roma is az, kiejtették a Barcelonát. Minden egyes csapatot és játékost tisztelek. Tehát Cristiano Ronaldot is, aki nagyszerű karriert épített fel magának. Természetesen téma a játékelemzés, a címét viszont a legegységesebb csapat nyeri meg, akik közösen a legeredményesebb futballt játsszák.

Ronaldo vs Lewa: Nem szabad elfeledni, hogy van egy Robert Lewandowskink, aki 39 gólt szerzett idén. A kérdésem inkább az: Hogyan lehet kikapcsolni Robertet? Az FC Bayern nagyon elégedett vele, óriási mérlege van, abszolút fitten áll rendelkezésünkre.

Zidane-ról: Mindig csodálója voltam Zidane-nak, játékosként és edzőként is. Nagyon tisztelem őt, tetszik a pálya melletti lazasága – ez is jelzi, hogy nem produkálja magát a nyilvánosság előtt. Példamutató edző.

A Real elleni meccsről: Ennek a párharcnak nagy hagyományai vannak. A Bajnokok Ligája elődöntője természetesen méltó színpadot biztosít ennek a találkozónak. Ezek azok a meccsek, amelyekért az edzők, a játékosok élnek, sokak viszont nem jutottak el eddig. Józan gondolkodású emberként érzelem nélkül élem meg ezeket a mérkőzéseket, a meccs során ez biztosan másképp lesz. A szurkolók számára természetesen ez egy csúcspont, szakemberként tudom hogyan kell eljárnom ezekkel a találkozókkal. Mindkét csapat világklasszis játékoskkal rendelkezik.

A célról, a döntőről: Szeretem a labdarúgást. Ha valamit csinálok, akkor mindig 100 százalékkal művelem. Ahhoz, hogy elérjük a döntőt, személyiségileg és szakmailag is mindennek stimmelnie kell, erre van egy kiváló stábom és egy nagyszerű edzői csapatom. Mindenre oda kell figyelni, mert az elődöntőben négy olyan csapat szerepel, amely mind esélyes a trófeára. Most viszont teljes koncentrációval a Realra fókuszálunk.

A BL-mérlegéről: Ha nem dolgoznék mindig koncentráltan, nem lennénk bajnokok. A döntőbe jutáshoz olyan jó játékosokra van szükség, akik jó csapatot is alkotnak. Az ember nem veheti meg pénzért a Bajnokok Ligáját. Egy csapatnak növekednie kell, a játékosoknak jól ki kell jönniük egymással. Hasonló szituációban vagyunk, mint 2013-ban.

A továbbjutási esélyekről: A futballfogyasztók számára ez a meccs egy igazi nyalánkság, mindkét csapat látványos futballt játszik. Számomra nincs favorit. A Real az előző két kiírást megnyerte, de jelenleg mi is jó úton járunk. Német bajnokok lettünk és természetesen a Bajnokok Ligája döntőjébe való bekerüléssel akarjuk ezt megkoronázni. Favorit nincs, viszont jó érzéseim vannak a párharccal kapcsolatban.

Személyi helyzetről, felállásról:  David és Tolisso nevezéséről kora reggel döntök. A felállást  soha nem árultam el egy meccs előtt és ez továbbra is így marad, azt sem fogom megmondani, hogy James vagy Thiago lesz-e ott a kezdőben. Megosztottam a gondolataimat a csapattal, holnap döntünk, közösen.

Jamesről: Amikor visszatértem, nem volt jó formában és állapotban. Sok intenzív beszélgetést folytattam vele, foglalkoztam vele, majd nyitottabb lett és jobban érezte magát. Eleinte időre volt szüksége a csapatba és a városba való beilleszkedéshez. Ez viszont teljes mértékkel sikerült neki, ezt látni a pályán nyújtott teljesítményén is. Csodálatos fejlődésen ment keresztül, állandó alkotóeleme a Bayern csapatának.

A sikerről: Ha az ember ötször nyer bajnokságot, azt biztosan másképp éli meg, mint a legelsőt. Valószínűleg így van ez a Real Bajnokok Ligája sikereivel is.

A Reallal nyert BL-címéről: Én nem vagyok visszatekintő típus, de természetesen még élnek bennem az emlékek. Nagyszerű pillanat volt.

Boatengről: Októberben nem volt egészséges, sérülékeny volt. Ezért dolgoztunk a fizikumán és sokat beszéltem vele. Most újra a 2013-mas topformájában van. Nagy sikereket ünnepeltünk közösen. Jerome hihetetlenül sokat fut, ő a csapat egyik vezetője, szívesen vállal felelősséget. Ilyen játékosokkal lehet a Bajnokok Ligáját megnyerni. Nagy részese a sikereinknek.

Vidal kieséséről: Arturo mindig nagyon fontos játékosom volt, már Leverkusenben is. Sajnálom, hogy kidőlt, főleg azért, mert a Juventusszal már szerepelt egyszer döntőben – sikertelenül. A csapatnak erőt kell merítenie a kieséséből. Ő egy világklasszis, akinek nagyszerű álmai vannak. Talán sikerül neki egyszer magasba emelnie a trófeát.

A tavalyi játékvezetősről: Láttam a televízióban és megalkottam a véleményemet. Viszont azt hiszem, hogy játékosként és edzőként is fontos tiszteletet sugározni. Természetesen a játékvezető pár téves döntése befolyásolhat egy mérkőzést, de nem szabad ilyen gondolatokkal pályára lépnünk. Meg kell próbálnunk sportszakmailag dönteni. Minden további nem a mi hatalmunk. Ezért nem is foglalkozom a bíróval.

A 2013-mas és a mostani csapatszellemről: A futball fejlődése ellenére nem változott a vezetői stílusom. A pályán még mindig emberek játszanak, különböző karakterrel, más eredettel. Nekem mindig a csapat, illetve a személyek vezetése volt a fontos, a szakmai tudásom mellett ez az erősségem. Mindig is úgy tartottam, hogy a 24. számú játékos is ugyanolyan fontos, mint a kezdőcsapatban lévők, mindenkinek elismerésre és vezetésre van szüksége. 2013-hoz hasonló formának örvendünk és igazi csapatként lépünk pályára. A sikerek elérése érdekében a csapatszellem nagyon fontos dolog, az atmoszféra és a hangulat kiemelkedő. Ezért optimista vagyok a következő két mérkőzésre.

JEROME BOATENG:

Ronaldoról: Ő egy lenyűgöző atléta, ezt látni amikor gólt szerez és megmutatja a felsőtestét. Egy szuper játékos, szinte gyengeségei sincsenek. A befejezés során nagyon erős, jobbal, ballal, fejjel is megy neki. A Real különösen a kontrákból veszélyes, főleg ha ilyen játékosaik vannak a támadósorban. Csak csapatként tudjuk megállítani őt.

A meccsről: Jól akarunk állni a lábainkon, a saját játékunkat akarjuk játszani. Tudjuk milyen nehéz lesz, de olyan csapatunk van, amellyel őket is megverhetjük.

Az Ancelotti és Heynckes alatti formájáról: Ez nem Ancelotti hibája, nem igazán voltam fitt, izomproblémákkal küzdöttem. Jupp Heynckes viszont jól mondta, újra a 2013-mas topformámban vagyok. Érkezése óta nagyon sokat segített a mester. Újra kiváló formában érzem magam, remélem a csapat segítségére lehetek.

A Real Madridról: Nagyon tapasztalt csapat, jó egyensúlyban játszanak, óriási energiával támadnak. Nem véletlenül nyerték meg egymás után kétszer is a Bajnokok Ligáját. Nehéz megverni őket, de magabiztosak vagyunk abban, hogy ez sikerülhet számunkra. Nagyon szép focit játszanak, technikailag képzettek. Ráadásul pár éve már együtt vannak, nagyon összeszokottak.

Heynckesről: Jó érzést biztosít nekünk, de a kellő időpontban felemeli a hangját az öltözőben. Ha egy edző mindig bejut a döntőbe, tudjuk, hogy vezet a mi útunk.

A tavalyi játékvezetésről: Már nem gondolok erre. Tudjuk, hogy pechünk volt, szerencsétlen, talán kissé sportszerűtlen is volt. De azt hiszem nem kell a múlttal foglalkoznunk egyszerűen meg kell próbálnunk bejutni a döntőbe.

A Lewával kapcsolatos átigazolási pletykákról: Ő is feltétlenül tovább akar jutni, a pletykák nincsenek kihatással a csapatra. Teljes mértékben a játékra fog koncentrálni.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top