Bajnokok Ligája

„Tudjuk milyen jó a Real. De mi sem vagyunk rosszak” – Nyilatkozatok

A vészesen közelgő Bayern – Real meccsel kapcsolatban gyűjtöttük ki a sajtóban keringő nyilatkozatokat.


Robert Lewandowski: Ha a Real hibázik, ki kell használnunk. Ez egy Bajnokok Ligája elődöntő. Ha félelemmel vágsz neki a meccsnek, esélyed sincs. Biztosnak kell lenned abban, hogy képes vagy megverni a Realt, ilyen felfogással is kell pályára lépned. (…) Tavaly sérülés miatt nem voltam 100 százalékos, fájdalmaim voltak. Nagy pechhel estünk ki. De a múlt már nem téma. Túl kell lépni rajta, nem megyünk sokra, ha erre gondolunk. Ez egy új szezon, a saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk. Mindegy mennyi gólt szerzek, a lényeg, hogy jussunk tovább.

Jerome Boateng: Ronaldot nem lehet teljes mértékben kikapcsolni, a nagyszerű elfutásai és a tökéletes időzítése miatt mindig megvan a maga lehetősége. Cristianonál aligha lehet összetettebb egy támadó. Bal és jobb lábbal, fejjel, mindent tökéletesen tud. A kapu előtt pedig olyan, mint egy gépezet. (…) A Bayernnel egyszer mentem tovább ellene és a Real ellen, kétszer kiestünk. Ronaldo kikapcsolása persze mindennek csak az 50 százalékát teszi ki, egyszerűen a királyiak többi játékosa is jó.

Arjen Robben: Természetesen bárkit meg tudunk verni. Tudjuk mire vagyunk képesek, hogy mit kell tennünk. Készen fogunk állni a mérkőzésre. Jó állapotban vagyunk, ezt szerdán is bizonyítanunk kell. A Bernabeuban is nagy tapasztalatunk van. Mindig egy szintmagasságban voltunk, ezúttal sem lesz ez másképp. (…) A tavalyi hazai meccsen nem nyújtottuk a saját teljesítményünket, valamelyest félve játszottunk, ennek szerdán nem szabad megtörténnie. De főleg Madridban voltak problémáink, 3-4 játékosunk 50 százalékosan küzdött és játszott. Küzdöttünk a végsőkig. A tavalyi évhez képest ez a pozitívum. Jó formában vagyunk és mindenki fitt.

Thomas Müller:  Tudjuk, mi minden a tét. (…) Tudjuk milyen kvalitással rendelkezik a Real, de mindenképp előre kell játszanunk. Gólokat kell szereznünk és mindenképp ki kell használnunk a Real gyengéit. A Juve elleni visszavágón 1-3-ra kikaptak, tehát sebezhetőek. Nagy magabiztossággal várjuk a mérkőzést.

Jupp Heynckes: Nem játszik szerepet, hogy a Real Madrid nem játszott a hétvégén. Tudjuk mennyire jók. Viszont mi sem vagyunk rosszak.
Uli Hoeness: Ez egy teljesen más meccs lesz, mint a tavalyi, Jupp Heynckes képes mindent kihozni a csapatból. Tavaly nehéz helyzetben voltunk. A csapaton belül óvatos optimizmus uralkodik. Azt hiszem most jobb állapotban vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Jó formában vagyunk, mindenképp egy óriási harc lesz. (…) Különösen jó napra lesz szükségünk, hogy megverjük őket. Az esélyeket 50-50-re mondanám. Szerdai célunk egy olyan eredmény elérése, amelynek során lehetőleg nem kapunk gólt.

Dieter Hoeness: Lewandowski ezúttal topformában van, ő lehet az egyik olyan játékos, aki sikerre vezetheti a Bayernt. Abszolút meggyőződésem, hogy Lewandowski tudatában van a felelősségének és ennek megfelelően fogja odatenni magát. Kiváló lehetőséget nyújt számora, hogy erre a két meccsre rányomja a saját bélyegét. Szereti a csúcspontokat, ezért ez a két meccs ideális fókuszt jelent számára.

Oliver Kahn: A Bayernnek lesz elég lehetősége nyomás alá helyezni a Realt és veszélyessé válni rájuk. (…) A Real egy tipikus cikluscsapat, a meccseiken vannak olyan fázisaik, amikor extra nagy nyomást gyakorolnak, hatalmas presszinggel játszanak, az ellenfelet szinte beszorítják. Ha ezen fázisok után a Real gyakorlatilag újra kivárásra játszik, az FC Bayennek kell hatalmas nyomást tanúsítania és beszorítaniik őket.

Christoph Metzelder: A Real és a Bayern védelme között csak nüanszok döntenek. Támadójátékot illetően kisebb előnyt látok a madridiaknál: Ami a szélsővédőket illeti, Marcelo és Carvajal nagy lendülettel támadnak előre, extraklasszisok. Mindenesetre nagyobb kockázatot is vállalnak, mint David Alaba vagy Joshua Kimmich.

Uli Stielike, a Real egykori játékosa: A Bayern kétségkívül stabilabb. Már bajnokok, a Leverkusennek hat gólt lőttek és továbbra is a Bundesliga topcsapata maradtak. Lenyűgöző az eddigi szezonjuk. A Real sokat hullámzik, főleg a La Ligában. Ilyen formaingadozások esetében az ember soha nem tudhatja mi lesz a következő meccsen. Pontosan ez a probléma, a Real jelenleg kiszámíthatatlan.

Uli Köhler, a Sky tudósítója: Ez a Bayern nagyon céltudatos, jobb állapotnak örvendenek mint tavaly ilyenkor. Ancelotti nem tartotta szükségesnek a játékosok edzettségi állapotát, de Guardiola alatt sem volt a csapat annyira friss, mint ahogy az a fontos meccseknél szükséges lett volna. Heynckesnek ez sikerült.

Boris Becker: Kvalitások nélkül nem tudod kihasználni a mentalitásodat. A mentalitás is egy kvalitás. A Bayernnek olyan mentalitása van, hogy bárkit képes megverni (…) Vidal hiányozni fog a Bayernnek.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top