Akadémia

Hivatalos: Távozik Walter, a Bayern II edzője

Három év után távozik a 42 éves szakember.

Negan Tim Walter a szezon végén távozni kényszerül. Sok sikert neki!


A Bayern hivatalos közleményben adta hírül, hogy komoly hangvételű megbeszélések után nem hosszabbítják meg Tim Walter nyáron lejáró szerződését. A 2015-ben érkezett, tavaly az U17-esekkel bajnokságot nyert, idén a Bayern II-t vezető 42 éves szakember jelenleg a második helyen áll csapatával a Regionalligában.

Brazzo: Szeretném Tim Walternek az elmúlt három év utánpótlásban végzett kiváló munkáját szívből megköszönni. Minden jót kívánok neki a további sporszakmai pályafutásához.

Walter: Csodálatos időszakot töltöttem el az FC Bayernnél, amelyet az U17-el tavaly megnyert, tíz év után végre újra elhódított bajnoki cím koronázott meg. Az idei szezonban minden idők legfiatalabb Bayern II-jével is jó úton járunk – sportszakmai sikereket, az első csapathoz való játékosképzést és a Bundesliga játékosok kinevelését illetően is. Most teljes mértékben a szezon fennmaradó mérkőzéseire koncentrálok. Utána lesz idő új kihívást keresni.


A Bayern II-nek tehát a következő szezontól új edzője lesz, a Sport Bild korábbi információi szerint Mehmet Scholl lehet az – vagy az U17-el szóba hozott Miroslav Klose. A Kicker szerint Thorsten Fink lemondta a lehetőséget, nem szeretne az osztrák élvonal után a negyedosztályban edzősködni.

A Bayern II alaposabb követői közül sokaknak nem tetszik, hogy az egyébként jó munkát végző Waltert  vélhetően egy korábbi Bayern játékos fog leváltani, csak mert ez az új filozófia… A korai bejelentésnek köszönhetően vélhetően az új edző kilétére is hamarosan fény derül.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top