Német Kupa

Német Kupa: Oktattunk Leverkusenben, döntőzünk Berlinben

A Bayern ellenfele fölé nőtt, megalázó vereséget mért a hazai csapatra.


A BAYERN MÜNCHEN EGY KEDVEZŐEN ALAKULÓ, LEVERKUSENBEN ARATOTT 6-2-ES GYŐZELEMMEL MAGABIZTOSAN JUTOTT BE A BERLINI NAGYDÖNTŐBE, AHOL A SCHALKE – FRANKFURT MÉRKŐZÉS GYŐZTESÉVEL KÜZD MEG MÁJUS 19-ÉN A KUPÁÉRT! Lássuk mi történt kedd este Leverkusenben…


Jupp Heynckes értelemszerűen nem tartalékolt erre a sorsdöntő mérkőzésre, a hétvégi meccshez képest öt pozícióban változtatott: Süle, Rudy, Tolisso, Bernat és Wagner helyett Boateng, Martínez, Ribéry, Robben és Lewandowski kerültek be a kezdőcsapatba. Az elővigyázatosság miatt kimaradó Tolisso mellett a frissen operált Vidal játéka sem jöhetett szóba. Heiko Herrlich is a rendelkezésre álló legerősebb kezdőjét rakta ki a pályára, Bailey kisebb sérülés miatt csak a padon kezdett, a meccs előtt kérdéses Tah azonban ott volt a hazai csapatban.

A hatalmas lendülettel kezdő bajorok álomrajtot vettek, Martínez és Lewa gyors góljaival két góllal húztak el a BayArénában – úgy tűnt, a továbbjutás sorsa sem lesz kérdéses. Ekkor jött a némileg szerencsés szépítés, mellyel vérszemet kapott a Leverkusen, elhitték, hogy bizony van keresnivalójuk a Rekordbajnok ellen. Mezőnyben és a kapu előtt is felnőttek az ellenfélhez, több veszélyes lehetőséget is kidolgoztak a bizonytalankodó védelmünkkel szemben. Sven Ulreich szerencsére észnél volt és hatalmas bravúrokat bemutatva tartotta az előnyt csapatánál. A Leverkusen alaposan próbára tette ellenfelét, a Bayern a kegyetlen rajt után kissé visszaesett. Az első félidő iramára abszolút nem panaszkodhattunk.

A második félidő ugyanolyan lüktető iramban kezdődött, ahogy az első véget ért, a Leverkusen  kezdett be veszélyesebben – egyenlítés helyett azonban a Bayern lőtt gólt, Müller csitította le a kedélyeket és toldotta meg csapata előnyét. Az első félidőből tanulva a bajorok nem álltak le, Thiago majd Müller újabb góljával nulláztuk le a hazaiak továbbjutási esélyeit – bár Bailey szép szabadrúgásgólt szerzett, a bajorok erre rákontrázva hat gólig meg sem álltak. Abszolút megérdemelt a továbbjutás!


LEVERKUSEN 2-6 [1-2] BAYERN MÜNCHEN

B04: Leno – L. Bender., S. Bender, Tah, Retsos (Bailey 46) – Baumgartlinger (Alario 62), Aranguiz – Bellarabi (Henrichs 67), Havertz, Brandt – Volland

FCB: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba (Rafinha 46) – Müller (James 80), Martínez, Thiago – Robben, Lewandowski, Ribéry

GÓLOK: L. Bender (15), Bailey (72) ill. Martínez (2), Lewandowski (8), Müller (52, 64, 79), Thiago (61)





Az első félidő történései:

⚽ GÓL!!! Már a második percben megvan a vezetés, a Boateng középre tett labdájából eredő Müller fejest Leno még védte, a kipattanót JAVI MARTINEZ tette be a 16-oson kívülről a kapuba! 1-0 ide!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Javi Martínez vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Majdnem ott a válasz, Ulreichnak kellett az 5. percben nagy bravúrral védenie Volland fejesét. Jó a meccs!

⚽  OTT A MÁSODIK, Ribéry húzta meg a szélt, beadását ROBERT LEWANDOWSKI helyezte kapásból a hosszúba! 2-0 a 8. percben. Eldőlni látszik!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽  SZÉPÍTÉS! Egy szabadrúgásból kialakult szitu után LARS BENDER bólintott a kapu üres felébe. 2-1! Helyzet nincs annyi, mint gól egyelőre, hihetetlen az iram!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A hazaiak szépítőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A szépítés óta a Leverkusen felnőtt ellenfeléhez, nem csak birtokolják a labdát, próbálkoznak is. Említésrevaló helyzet a gól óta egyik oldalon sem alakult ki.

▪ A 32. percben komoly helyzet a hazaiak előtt, egy szöglet és némi keveredés után Sven Bender tüzelt kapura, névrokona, Ulreich védett lábbal!

▪ Szinte rögtön jött a Bayern-lehetőség, Müller 18 méterről lőtt, Leno ha másodszorra is, de végül megfogta a labdát.

▪36. perc Robben kísérletezett, pontatlan, erőtlen lövését Leno szemmel kísérte ki az oldalvonalon túlra. Kapuralövésnek beírhatjuk.

▪HATALMAS ULREICH VÉDÉS, Bellarabi 17 méteres sarokra tartó löketét védte óriási bravúrral! Most Sven tartja partiban a Bayernt.

▪ Robben szabadrúgásból érkezett beadása Martínez fejét találta meg, végül az ellenfél védőjéről pattant ki a labda. Nem sokkal ment mellé.





A második játékrész eseményei:

▪ Újabb óriási Ulreich bravúrok, nem sokkal a fordulás után két ziccert fogott a Bayern másodikszámú kapusa!

⚽  GÓÓÓL, Thiago szép kiugratását MÜLLER teszi be Leno mellett, rendkívül fontos gól! 2-2 helyett 1-3 az állás!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Szépít a Bayer, de szabálytalanul! Volland lesről kapott labdát juttatott a hálóba. Jó döntés, marad a 3-1!

⚽  THIAGO góljával még nagyobb előnyre teszünk szert! Ribéry egyéni akciójából indult a támadás, a spanyol-brazil rutinszerűen passzolt a kapuba. 4-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Thiago találat” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽  NEM ÁLLUNK LE, Rafinha betett labdáját Robben lőtte MÜLLERre, amely a kapuba pattant. 5-1! Kiütés!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Újabb Müller gól” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽  Megvillant a jamaikai srác, LEON BAILLEY csodás szabadrúgságóljával rövidítette meg a Bayern előnyét a Leverkusen. Alig 20 perc van hátra.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Bailley álomgól” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽  Újabb helyzet újabb gól! THOMAS MÜLLER saját maga harmadik, csapata hatodik gólját szerezte! Alázás!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller harmadik találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 86. perc, szöglet utáni Martínez fejest hárít nagy reflexszel Leno! Az újabb szögletből eredő Robben lövést is fogja.

▪ VÉGE, nincs több gól, a Leverkusen megúszta hattal! Május 19-én döntőzünk Berlinben!


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top