Interjúk és nyilatkozatok

James: Fontos, hogy saját magunkra koncentráljunk

A kolumbiai középpályás a Real elleni párharcról, a Juve elleni vitatott végjátékról, Ronaldoról és Kovacról is nyilatkozott.


Senor Rodriguez, a BL-elődöntőben a Real ellen játszanak. Mi zajlott le Önben a sorsoláskor?

Ha az ember ilyen messzire jut egy ilyen versenysorozatban, nem sok szerepet játszik kivel kell megmérkőznie – a Real Madrid, a Liverpool és a Róma is nehéz ellenfelek. Mindegyikük ellen a határokat kell feszegetni továbbjutáshoz. Ami igazán fontos, hogy nyugodtak maradjunk, hogy saját magunkra koncentráljunk és két erős meccset abszolváljunk. Csak ezt szeretném.

Milyennek látja az esélyeiket az európai Clásicón?

Jónak. Szerintem a Real elleni két mérkőzésre nem revansként, hanem döntőbe vezető útként kell tekinteni. Természetesen a két csapat közötti párharcok szinte mindig egyedülállóak, de nekünk játékosoknak csak az igazán lényeges dolgokra kell koncentrálnunk: Ahhoz, hogy ellenálljunk egy Real Madridnak, játék és fizikum szempontjából is nagyon jó állapotban kell lennünk.

Van ellenszer a Real magabiztossága ellen ebben a versenysorozatban?

Igaza van, ebben a sorozatban mindig másképp működnek, ki tudják az utolsót is sajtolni magukból. Tudják mire van szükség ahhoz, hogy évről évre a serlegért harcoljanak, legutóbb történelmet írtak a BL-ben. De az FC Bayernnek sem kell szégyenkeznie. A történelem bizonyította, hogy a Bayern tudja hogyan kell kezelni a Real Madrid elleni mérkőzéseket.Mi a véleménye a Juventus elleni vitatott végjátékról és a hosszabbításban szerzett büntetőről?

Csak a gólokat láttam, aznap került sor a Sevilla elleni visszavágónkra is. Ez a Real – minden meccset meg akarnak nyerni és az utolsó másodpercig próbálkoznak. Senki nem számított arra, hogy a Juve 3-0-ra vezetni fog, de a Real a végsőkig próbálkozott és fáradozásaik jutalmául végül büntetőből találtak be. Ha az ember a végsőkig próbálkozik, meg is kapja a jutalmát érte.

Örül a régi otthonába való visszatérésnek?

Természetesen, ez a két meccs nagyon különleges számomra. Három évig játszottam Madridban, boldog voltam, és csakúgy mint korábban, most is vannak ott barátaim, illetve szép emlékeim a madridi időszakomról. Ez mind nagyszerű, de a meccsre való tekintettel megpróbálom kizárni az érzelmeimet. Csak a csapatomra és a felkészülésünkre gondolok.

Hogyan tartanák fel Cristiano Ronaldot?

Ő egy gólgép, ezt folyamatosan bizonyítja. Mindig ott van amikor szükség van rá, ezt a számok is alátámasztják. Remélhetőleg jó napot fogunk ki és kiváló csapatteljesítménnyel rukkolunk elő, amellyel ő nem a legjobb napjait éli majd meg. Oda kell figyelnünk rá, de a többiekre is. A Real Madrid nem csak Ronaldoból áll, a többi pozícióban is erős játékosaik vannak. Nem lesz egyszerű, annyi bizonyos.

A következő szezontól Niko Kovac veszi át a Rekordbajnokot. Mi a véleménye a leendő edzőről?

Ő egy fiatal edző, aki nagy hatással volt a Frankfurtra, remélhetőleg ez sikerülni fog neki Münchenben is. Egy olyan nagy klubnál, mint a Bayern pontosan ez az, ami igazán számít.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top