Német Kupa

Jupp: Vidalt műteni kell; Nagyon jól felkészültünk

Heynckes a Leverkusen elleni kupameccs előtt válaszolt a sajtó kérdéseire. Tájékoztatást adott Vidal sérüléséről is.


A Leverkusenről: Jelenleg topformában vannak, játékban és taktikailag is nagyon erősek, kiválóan kontráznak, kreatívak elől. Jó elegyből áll a keretük ami a fiatal és a tapasztalt játékosokat illeti. A kupában bármi lehetséges, a csapatok önmaguk fölé kerekednek. Nehéz feladat előtt állunk, de a csapatom jól felkészült. A bajnokságban szerencsére rotálhattunk. Minden játékosunk nagyon motivált. (…) Higgyenek nekem, a Leverkusen egy nap megnyeri a bajnokságot. (…) Nagyon élveztem az ott eltöltött időszakomat. Mindig örülök, ha régi ismerősökkel találkozhatok.

Herrlichről, a Bayer edzőjéről: Nagyon jó munkát végez Leverkusenben, magabiztosan és első osztályúan vezeti a csapatát.

Vidalról: A dokik reggel közölték, hogy az MR vizsgálat szerint porc vált le a térdéből (ízületi szabadtest), amely a térd elakadását okozza. Arturo idegenkezűség nélkül sérült meg,  elcsúszott és a földre került. Kisebb beavatkozásra van szüksége Augsburgban, csőtükrözéses eljárással távolítják el a szabad porcot. Rövid időre dőlt ki. Szívesen játszott volna a Real ellen, ő egy harcos természet. Nagyon profi és feltétlenül játszani akar. A kihagyás mértékéről még semmit nem tudunk mondani. Motivált, a lehető leghamarabb akar visszatérni.

Az esetleges berlini döntőről: Mindig különleges ott lenni a berlini kupadöntőben, mindenkinek ez a célja. De még előttünk van egy akadály, amelyet úgy hívnak – Bayer Leverkusen.

Kovacról: Ez nem a megfelelő hely és idő a leendő edző, Niko Kovac személyéről beszélni, tehát nem is fogom értékelni őt.

A 2013-mas összehasonlításról: Akkor más játékosokból állt a keretünk, amely még soha nem nyert Bajnokok Ligáját. Annak a generációnak állítólag az volt az utolsó esélye erre. A jelenlegi csapat hasonló úton jár. Mindenki motivált és koncentrált, én is optimista vagyok, hogy elérhetünk valami nagyot. A Bajnokok Ligája viszont őrületesen nehéz lesz.

A motivácóról: A karrierem minden szakaszában motivált voltam, legyen az a Real, a Leverkusen vagy a Bayern. Ami egyedül változott az az, hogy higgadtabb lettem. Ebben a felgyorsult világban megtanultam nyugodtabb lenni.

A pszichéről: Minden hivatásban, így természetesen az élsportban is nagy szerepet játszik. A szoros helyzetekben szüksége van az embernek az erős pszichére. Az FC Bayern mindig bizonyította, hogy rendelkezik ezzel. Ebben az értelemben a csapatom a legjobban van felkészülve, emiatt nem aggódom.

A kiegészítő játékosokról: Számomra nincs második garnitúra. Tehát nem szeretnék az elsőosztályú játékosokról sem beszélni. Magas szinten állunk, ezt a Gladbach ellen is láthatták.

Tolissóról: A szezon során többször volt kisebb sérülése, nem volt egyszerű dolga. Most sem biztos, hogy ott lehet a holnapi keretben, ezt még le kell beszélnem az orvosokkal. De át fogja vészelni ezt. Ott akar lenni a VB-n,  ő egy erős játékos. Nagyszerű karakterrel rendelkezik, a csapaton belül is nagyon népszerű.

Az érzelmekről: A Róma Barcelona elleni meccsén láthatták, az érzelmek döntő fontosságúak. Ébren kell lennünk. Ha a Leverkusen felébred, veszélyesek lesznek. Meg kell akadályoznunk, hogy az ellenfél akvizálódjon.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top