Bajnokok Ligája

Bayern – Real Madrid párharc a döntőért!

A tavalyi kiesés után vehet revansot ellenfelén a német klub.


A Besiktas és a Sevilla elleni álomsorsolást és továbbjutást követően ezúttal egy kőkemény feladat áll a Bayern játékosai előtt: A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Juventus ellen kétes körülmények között továbbjutó, a legutóbbi két kiírás győztese, a Real Madrid lesz az ellenfelük a kijevi döntőbe kerülésért.

A két klub számtalan alkalommal találkozott már a világ legnívósabb klubsorozatában, tavaly Kassai Viktor hathatós segítségével épp a Real ment tovább. 2012-ben viszont a Jupp irányította müncheniek szétlövés után kvalifikálták magukat a müncheni döntőbe, azt az elődöntőt szintén a magyar spori vezette.

Az első mérkőzésre április 25-én, szerdán kerül sor az Allianz Arénában – már több mint 250.000 jegyigénylés érkezett. A visszavágó egy héttel később, május 1-jén kedden kerül megrendezésre. A másik ágon a Liverpool és az AS Roma párbajozik a döntőbe kerülésért. Továbbjutásunk esetén mi lennénk a kijevi döntő „hazai együttese”, tehát az alapmezünkben léphetnénk pályára.




REAKCIÓK:

Karl-Heinz Rummenigge: Nagyszerű sorsolás, két izgalmas meccset ígér, amelynek nagyon örülök. Az elmúlt két év BL-győztese ellen világos ki a favorit.

Uli Hoeness: Aki meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, annak a legjobbakat kell megvernie.

Hasan Salihamidzic: Világos, ez egy topcsapat, a Real nagy kvalitásokkal rendelkezik, csak nehézágyúk vannak a csapatukban. Viszont nekünk is igazán jó csapatunk van. Bízom a srácainkban, az edzőnk a lehető legjobban ismeri a Realt. Tavaly kiestünk ellenük, idén jobb eredményt akarunk elérni – döntőzni akarunk! Tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk. Mindent megteszünk azért, hogy Kievbe utazhassunk.

Jupp Heynckes: Természetesen ez egy óriási meccs, pozitív értelemben vett gigászok harca. Két olyan csapatról van szó, amely az európai és a világfociban is nagy tradíciókkal rendelkezik, amely szeret támadófuballt játszani. Mindkét fél számára nehéz a sorsolás, de azt nem tudni, hogy a Róma vagy a Liverpool egyszerűbb lett volna-e. Az embernek azt kell elfogadnia, ami vár rá. Nem tartom különösen kedvezőtlennek ezt a sorsolást.

Franck Ribéry: Nehéz sorsolás, de mindent megteszünk, hogy kihasználjuk a döntőbe való kerülés esélyét.

Thomas Müller: Biztos, hogy két izgalmas mérkőzés lesz. Emlékszem, amikor Jupp Heynckes utolsó éveiben kiejtettük a Real Madridot a Finala dahoam felé vezető úton. Számomra egy jó ómen.

Arjen Robben: A rajongók számára ez egy nyalánkság. Kétségtelenül nehéz sorsolás a címvédő ellen, de képesek vagyunk arra, hogy eljussunk Kievig.

Jerome Boateng: Ez a legnehezebb sorsolás amit kaphattunk, még ha a BL-elődöntőben nincs is könnyű ellenfél. Aki viszont döntőzni akar, annak mindenkit meg kell vernie, a címvédőt is.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top