Bajnokok Ligája

Jupp: Kiemelkedő küzdőszellemre volt szükségünk

A Bayern kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé! A Livepool, a Roma és a 97. percben büntetővel továbbjutó Real Madrid lesz a potenciális ellenfelünk. 


Jupp Heynckes: Világos, hogy az ellenfél 2-1-es hátrányban mindennel kísérletezik. A Sevilla két gólt lőtt Manchesterben, ezért széles mellkassal, magabiztosan léptek pályára. Szoros meccsen kellett ellenállnunk és kiemelkedő küzdőszellemre volt szükségünk. Nem hagytuk kihozni magunkat a sodrunkból, nem voltunk idegesek. Kifejezetten tetszett, hogy a második félidőben jól járattuk a labdát és játszottuk a pozíciós játékunkat. Sajnos nem használtuk ki a helyzeteket. Nem játszhatunk mindig brilliánsan, nem lehet az ellenfelet mindig a falhoz szegezni. Elégedett voltam, már csak a kapott gól hiánya miatt is.

A személyi helyzetről: Jamest már az első félidőben komoly combzúzódás érte, készen álltam őt lecserélni. De nagyon jó mérkőzést játszott és végigtudta játszani a mérkőzést. Javi Martínez a térdére kapott egyet, jogosan állították ki Correát.

Thomas Müller: Ismertük a helyzetet és úgy akartunk támadni, mint az első félidő utolsó 20 percében. Sok szituációban viszont nem igazán játszottuk meg jól az utolsó passzokat. Itt nem az a lényeg, hogy mindig támadjunk, az edző is elmondta. Bosszantó, hogy nem szereztünk gólt, az esélyeink és a területeink megvoltak rá.

A lehetséges BL-győzelemről: Természetesen mohóak vagyunk, látjuk hogy fordulóról fordulóra közelebb kerülünk hozzá. Természetesen végig akarjuk járni az utat.

Vidal reakciója a Real 97. percben kapott és értékesített büntetőjére:

Arjen Robben: Várható volt, hogy veszélyes meccs lesz. A Sevilla egy nagyon jó csapat, ezt láthattuk, főleg Banega emelkedett ki, ő egy lenyűgöző játékos. Az első félidőben nem igazán találtuk meg a fogást, de sok gólszerzési lehetőségünk volt. A második félidő jobb volt. Ez a Bajnokok Ligája, mindennek passzolnia kell. Kapott gól nélkül akartunk játszani, ez sikerült. A Bajnokok Ligájában mindig topteljesítményre van szüksége az embernek.

Joshua Kimmich: Természetesen tudtuk, hogy a Sevillának legalább két gólra van szüksége a továbbjutáshoz. Ezért elsősorban kapott gól nélkül akartunk játszani, így tudtuk, hogy mindenképp továbbmegyünk. Ettől függetlenül túl passzívak voltunk, főleg az első félidőben, a jobb helyzetek viszont előttünk adódtak. A kontráinkat sajnos nem tudtuk végigvinni, ezért a lefújásig volt egy kicsi izgalom. Ha őszinte akarok lenni, én nem igazán aggódtam, hogy rosszra fordulhatnak a dolgok.

Rafinha: Gyakran leírtak engem, de mindig visszajöttem és megmutattam magam. Szívesen maradnék Münchenben.

Hasan Salihamidzic: Robbennel és Ribéryvel az elkövetkezendő napokban fogunk leülni, meglátjuk mi lesz. A tendencia pozitív, de még tárgyalnunk kell, meghallgatnunk a játékosokat is.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top