Interjúk és nyilatkozatok

Süle: Óriási sztori lenne az első évemben triplázni

A Bayern belsővédője a Sport1-nek adott interjút.


Gratulálunk az első bajnoksági címéhez. Mit jelent ez önnek?

Ez óriási dolog számomra. Évekig dolgoztam azon, hogy profi legyek. Ezután a német klubfutball legnagyobb címét megszerezni nagyszerű érzés. Egyszerűen megpróbálok meríteni belőle.

Hogyan vágnak bele a következő hetekbe?

Idén még sok mindent elérhetünk. Van két lehetséges cím, természetesen megpróbáljuk megnyerni őket. Ez a szezon nekem már most sikeres, ugyanis minden versenysorozatból kivehettem a magam részét. Most pedig remélem, hogy a DFB-kupával és a Bajnokok Ligájával rátehetünk egy újabb lapáttal. Már most álmok váltak valóra. És mindig az a legnagyobb, ami épp következik.

A ti nézőpontotokból reálisak ezek a címek?

Sevillában jó eredményt csikartunk ki. Otthon mindig uralkodunk, elől gólveszélyesek, védekezőleg biztosak vagyunk. Tehát jó kiindulóhelyzetben vagyunk az elődöntőre. Ezután szükség lenne az eddigi formánkra és a szerencsére is. Idén még sok minden lehetséges, óriási sztori lenne, ha az első évemben rögtön tripláznánk.

Mekkora szerepe van Jupp Heynckesnek a bajnokság megnyerésében?

Látták és hallották, hogyan ünnepelték őt a szurkolóink Augsburgban. Én magam is libabőrös lettem. Ha az ember látja, hogy a Bayern szurkolók éveken keresztül hogy elismerik a teljesítményt, Franck Ribéry esetében is, az egy olyan fiatal játékos számára, mint én vagyok, hatalmas ösztönzést jelent a folytatásra. Ezért is örülök különösen az idős játékosoknak és az edzőnknek.

A következő szezonban is szívesen játszana Ribéryvel és Robbennel?

Hihetetlenül, ezt mindig el is mondom nekik. Mindegyikükkel szuperül kijövök, hálás vagyok azért, hogy játszhattam velük. Őrületes látni, milyen keményen dolgoznak – mindattól függetlenül, hogy már mindent elértek. Ezért remélem, hogy a klubbal összehozzák a dolgot. De ezt sajnos nem tudom befolyásolni.

A legutóbbi csúcsmeccseken nem gyakran volt ott a kezdőcsapatban. Mit gondol az eddigi mérlegéről?

32 mérkőzésen léptem pályára. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a szezon előtt gondoltam volna, hogy ennyit játszom. Folyamatos eszmecserében vagyok az edzővel, aki sok bizalmat szavaz nekem és jól meg tudja ítélni a különböző szituációkat. Csakúgy mint korábban, megpróbálok Mats Hummelstől és Jerome Boatengtől a lehető legtöbbet eltanulni. A világ legjobb védői közé tartoznak, megtiszteltetés minden nap dolgozni velük. Viszont válogatott játékos vagyok és a klub tudja, mire vagyok képes.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top